TikTok kullanıcılarına özel sayfa hazırlıyor - Haberler - indir.com

TikTok kullanıcılarına özel sayfa hazırlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-22 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan TikTok, her kullanıcıya özel olarak sayfa hazırlıyor. Bu özel sayfalarda ise onların ilgisini çeken videoları öne çıkarıyor. Uygulamanın bu işlevi yapabilmesi ile beraber kullanıcı tercihleri ve bilgilerinden oldukça yararlanılıyor. Şirket ise bu bilgileri toplayarak ve harmanlayarak kullanıcılara üst düzey bir TikTok deneyimi sunmayı başarıyor. Çok kısa sürede popüler olmayı başaran TikTok, milyonlarca kullanıcısına üst seviye bir sosyal medya deneyimi sunmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların çoğunluğu, TikTok kullanıcılarının uygulamaya daha çok bağlanmasını sağlamak için olduğu belirtiliyor.

TikTok ise bu durumu gerçekleştirebilmek amacıyla kullanıcılardan aldığı bilgilerle uygulama içeriklerini harmanlayarak onlara özel bir sayfa hazırlıyor. Gelin şimdi TikTok’un bu hamlesi neler bakalım.

EBA tıklanma sayısı açıklandıEBA tıklanma sayısı açıklandı

TikTok’tan kullanıcılara özel sayfa

TikTok uygulaması ilk açıldığı zaman popüler videolar en üstte çıkar ancak TikTok’a giriş yaptığınızda ise başka videolar önünüze çıkacaktır. Kullanıcılara özel hazırlanan TikTok yayın akışı kısmındaki vdieoların neye göre seçildiği kısmında çıkan öneri videolarının arkasında yer alan öneri sistemi kullanıcıların verdikleri bilgilerle sağlanıyor. Tıpkı diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi TİkTok için de kullanıcılar tarafından uygulamaya girilen bilgiler yine kullanıcı yararı için kullanılıyor. Çin merkezli bu uygulama ülke ve dil ayarlarını kurmak için bu bilgilerden yararlanılsa da, bu bilgilerin öneri sisteminde çok büyük bir rolü bulunmuyor. Söz konusu bilgiler ise sadece bir dereceye kadar kullanılabiliyor.

Her kullanıcının beğendiği, paylaştığı ve işaretlediği videolar göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca kullanıcı da, TikTok deneyimini üst seviyeye çıkarmak adına beğenmediği tarzdaki videolara uzun basarak “ilgilenmiyorum” seçeneğini seçebiliyor. Uygulamaya yeni bir kullanıcı katıldığı zaman ise yemek, evcil hayvan ve seyahat gibi kategoriler kullanıcılara gösterilir. İlgisini çeken kategoriye yönelik o bazlı videolar kullanıcı karşısına çıkacaktır.


İlgili uygulamalar
Google Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyorGoogle Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyor
WhatsApp kullanıcıları artık birbirlerine para kazandıracakWhatsApp kullanıcıları artık birbirlerine para kazandıracak

PAYLAŞ