TikTok kullanıcıların ruh sağlığına destek sağlayacak - Haberler - indir.com

TikTok kullanıcıların ruh sağlığına destek sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 19:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan TikTok, zihinsel sağlık sorunları başta olmak üzere kullanıcıların sağlık sorunlarına yönelik geliştirdiği yeni özelliği duyurdu.

TikTok, milyarlarca kullanıcının aktif bir şekilde yer aldığı devasa bir sosyal medya olmanın yanı sıra kullanıcılarına karşı sorumluluk duyan bir işletme olarak da dikkat çekiyor. Bugüne kadar pek çok farklı proje ile sektörde bu durumu önemsediğini gösteren şirket, yeni özellikleri ile ilgili tanıtım gerçekleştirdi. Tanıtımda kullanıcıların özellikle sakıncalı içerikler hakkında yaptığı aramalarda farklı içerikler sunarak ruh sağlığının iyileşmesi ve kullanıcıların daha iyi bir motivasyon elde etmesi amaçlanıyor. TikTok tarafından yapılan bu yeni tanıtım öncesinde, Instagram’ın da bu alanda yapmış olduğu tanıtım, uygulamaların bu konuya gerçekten önem verdiğini de ortaya çıkardı.

“Kullanıcılarımızın Refahını Önemsiyoruz”

“Topluluğumuzu derinden önemsiyoruz ve her zaman onların refahını beslemenin yeni yollarını arıyoruz. Bu nedenle, insanların TikTok'ta ihtiyaç duyduklarında kaynakları bulmalarını kolaylaştırmak için ek adımlar atıyoruz." denilerek duyurulan gelişmeye göre, yeni özellikler önümüzdeki ay itibariyle uygulamada aktif olacak. Üstelik yeni özellikler, TikTok’un yer aldığı tüm pazarlarda kullanılacak.

Yeni özellikler ile birlikte kullanıcıların yeme bozuklukları, intihar gibi kritik konularda destek alabileceği ifade edildi. Mevcut terimler ile ilgili yapılacak tüm aramalarda kullanıcıların bölgesinde yerel hükümet ve kamu kuruluşlarından alabileceği destekler için yönlendirmeler yapılacak. Direkt uygulama üzerinden arama yaparak mevcut temsilcilere ulaşabilecek.

Özellikler Aramalara Entegre Edildi

Yapılan açıklamaya göre mevcut olumsuzluklar hakkında araştırma ve uygulama üzerinden arama yapan kullanıcılara, daha sağduyulu ve onları olumlu yönde etkileyecek içerikler gösterilecek. İntihar hakkında araştırma ve arama yapan bir kullanıcılara, intihar videoları yerine olumlu olarak pekiştirici içerikler ve destek alabileceğini belirten mesajlar gösterilecek. Bu sayede kullanıcılar sorunlarının üzerine gitmekten ziyade destek alabileceği kişiler ile görüşme şansı elde edebilecek. Aynı zamanda pozitif video mesajları ile birlikte kullanıcıların olumlu yönde etkilenmesi desteklenecek. 

Görselde görüldüğü üzere mevcut aramalar sonucunda farklı sonuçlar alınacak. Aynı zamanda şirket, çeşitli çağrışımlar yapacak ve kullanıcılara kötü alışkanlıklar kazandırabilecek çeşitli içeriklerin de daha sıkı bir şekilde takip edilerek uygulamadan kaldırılmasını sağlayacak. 





PAYLAŞ