TikTok kullanıcıların biyometrik verilerini toplayacak - Haberler - indir.com

TikTok kullanıcıların biyometrik verilerini toplayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 09:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

WhatsApp gizlilik sözleşmesiyle tüm dünyayı kasıp kavururken bir adım da TikTok’tan geldi. TikTok gizlilik sözleşmesini değiştirdiğini açıkladı.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olan TikTok bugüne dek tıpkı Facebook gibi kullanıcı verilerini izinsiz topla suçundan eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Son haftalarda kullanıcı verileri nedeniyle sık sık davalarla karşılaşan şirket ise bu yaptığını yasallaştırma yoluna giden şirketler arasına katıldı. Gizlilik politikasında değişiklik yapmaya karar veren şirket bu hamlesiyle kullanıcılarının biyometrik verilerini toplamanın önünü de açmış oldu.

TikTok'ta Seslendirme Nasıl Yapılır?TikTok'ta Seslendirme Nasıl Yapılır?

TikTok kullanıcı verilerini toplamayı yasallaştırmaya çalışıyor

Çin merkezli ByteDance şirketinin yayımcılığını yaptığı TikTok son dönemlerde yaptığı hamlelerle sık sık gündeme geliyor. Dün yine çok konuşulacak bir karar alan şirket gizlilik sözleşmesinde değişiklik yaptı. Şirket tarağından yeni yayımlanan gizlilik sözleşmesine göre TikTok uygulamasının sahibi olan ByteDance artık kullanıcılarının biyometrik yani yüz tanıma ya da parmak izi verilerini de toplayabilecek.

Uygulamanın yeni güncellenen gizlilik politikasında bu detay “Ses ve Görüntü Bilgileri” adı altında yer alıyor. Bu bilgilere göre söz konusu veriler otomatik olarak toplanacak ve doğrulama bilgilerinin yanı sıra reklam önerileri gibi bazı alanlarda kullanılabilecek.

TikTok 2020'nin en iyilerini açıkladı

Şirketin bu politikası şimdilik sadece ABD’de yayımlanmış olsa da bu sözleşmenin şirkete açılacak davaları engellemesi amacıyla önümüzdeki günlerde tüm ülkelerde yürürlüğe alınması da gayet mümkün. Konu hakkında açıklama yapan bir TikTok sözcüsü toplanacak olan tüm verilerin ABD yasalarına uygun olarak toplandığının ve bu noktada kullanıcılardan gerekli izinlerin alınacağının da altını çizdi.

Geçtiğimiz seneden beri topladığı verileri Çin hükümeti ile paylaştığı iddialarıyla gündemden düşmeyen popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un dünya genelinde 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı bulunuyor. Şirketin yeni gizlilik politikası ufak bir değişiklik gibi görünse de bu hamle ve ileride yayımlanacak benzeri maddeler TikTok’un kullanıcı verilerini toplamasının önüne açıyor. Bu da TikTok sosyal medyanın ikinci Facebook’u olabiliri akıllara getiriyor. Sosyal medya uygulamalarının veriler için kullanıcıları izin vermeye mecbur bırakmasıyla ilerleyen zamanlarda sık sık karşılaşacağız gibi duruyor. Bu hamlenin TikTok’a kullanıcı kaybettirip kaybettirmeyeceğini ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

 


TikTok CEO'sundan şok ayrılık kararıTikTok CEO'sundan şok ayrılık kararı
Hollanda, TikTok'a 1,4 milyar euroluk dava açtıHollanda, TikTok'a 1,4 milyar euroluk dava açtı

PAYLAŞ