TikTok kullanıcı sözleşmesini güncelledi - Haberler - indir.com

TikTok kullanıcı sözleşmesini güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-16 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bir süredir, büyük kullanıcı sayılarıyla toplumları etkileme gücüne sahip olan sosyal medya platformlarının; siber, zorbalık, veri güvenliği ihlali, çocuklara karşı çeşitli tehditler ve kitlesel manipülasyon gibi konularda hükumetler çeşitli anlaşmazlıklara giriyor. Popüler platform TikTok'da uzunca bir süredir Amerikan Birleşik Devletleri'nin gündemde yerini koruyor. Firma, ülkedeki birçok dava ve yasaklama tehdidi ile karşı karşıya geldi. 

TikTok kullanıcı sözleşmelerini yeniledi

Popüler platform TikTok, mart ayı içerisinde içerik politikalarını değiştirmek adına çeşitli çalışmalar yaptığını açıklamıştı. Şimdi ise çalışmaların sonucu olan güncellenmiş bir kullanıcı sözleşmesi sunuluyor. Söz konusu bu sözleşmeye en son geçtiğimiz ocak ayı içerisinde, reşit olmayan suçlu davranışlarını da inceleyen çeşitli kurallar getirildi. Yeni sunulan kullanıcı sözleşmesi, platform üzerinden zorbalığı ve tacizi yasaklayan kurallara daha fazla detaylar ekliyor. Şöyle ki bu kullar sayesinde hangi içeriğin şiddete yönelik bir tehdit ya da teşvik edici olup olmadığı daha net ve kolay bir şekilde tespit ediliyor. Şirket aynı zamanda reşit olmayan kullanıcıları tehlikeli davranışlara ve onların güvenliğini riske atacak tüm eylemlere karşı tam koruma amaçlayan yeni kurallar platformda yerini aldı.

TikTok Trump'ın yasağına karşı zaman kazandıTikTok Trump'ın yasağına karşı zaman kazandı

Uygulama zaten kullanıcılarını bu tarz içeriklere karşı korumak adına çalışıyordu fakat yeni kullanıcı sözleşmesi sayesinde, yöneticilerin kuralları uygulamaları daha da kolay hale getirilecek. Olumsuz bir hareketle karşılaştığında şikayette bulunmak isteyen kullanıcılarına da yeni özellikler sunuluyor. Şöyle ki kullanıcılar rahat edici olabilecek içeriklerle karşılaştıklarında, ekranda uyarıcı bilgilendirme notu çıkmasını tercih edebilirler. Bu şekilde bu tarz içerikler daha kolay bir şekilde tespit edilebilir. Halk sağlığı uzmanları tarafından sağlanan koronavirüs uyarılarına, aşı ile ilgili bilgilerine ve krizde olması muhtemel olan kullanıcılar için destek sayfası bölümünden akıl sağlığı ile kaynaklara yer verecek. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

 


İlgili uygulamalar
TikTok yeni bir özelliği test ediyorTikTok yeni bir özelliği test ediyor
Trump ve TikTok arasındaki mücadele devam ediyorTrump ve TikTok arasındaki mücadele devam ediyor
RTÜK başkan yardımcısı TikTok kullanım oranı hakkında açıklama yaptıRTÜK başkan yardımcısı TikTok kullanım oranı hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ