TikTok kontrolü ebeveynlere veriyor - Haberler - indir.com

TikTok kontrolü ebeveynlere veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-21 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamaları arasında olan TikTok yaşı küçük kullanıcıları koruyacak yeni bir hamle yapıyor. Ebeveynler için tasarlanan yeni “Aile güvenliği modu”nu kullanıma sunan TikTok ebeveynlerin kendi hesaplarını çocuklarınınkiyle ilişkilendirmesine izin vererek istemedikleri özellikleri uzaktan kapatıp açabilmesine olanak tanıyan yeni bir özellik sundu.

Çıkış yaptığı günden bugüne büyük bir başarı elde eden TikTok son dönemlerin en popüler uygulaması arasında. Çeşitli güvelik önlemleriyle uygulamada kullanıcıları güvende hissettirmek isteyen platformu kullanmak için yaş sınırı 13 olsa da, uygulamayı kullanan çocuk sayısı oldukça fazla.  Ofcom’da yapılan bir anketin sonuçlarına göre geçtiğimiz sene 12-15 yaş arasındaki TikTok kullanıcılarının oranı yüzde 13’tü. Çocuk kullanıcıların önüne geçemeyen platform ise, uygulama içerisinde çocukların güvende olmasını sağlayacak yeni bir özellik geliştirdi. Çocukları uygunsuz içeriklerden koruyacak ebeveyn denetimi kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Byte TikTok'un yeni rakibi olabilir!Byte TikTok'un yeni rakibi olabilir!

TikTok hesap kontrolünü ebeveynlere veriyor!

Ebeveyn denetimi sayesinde artık anne ya da babalar kendi TikTok hesaplarını bu amaçla kullanabilecek ya da bu amaca yönelik bir hesap açabilecekler. TikTok’un yeni geliştirmiş olduğu özellik hesapların birbirine bağlanmasını sağlayarak ebeveynlere güvenlik ayarlarını uzaktan kontrol edebilme imkanı tanıyor. Bu sayede sizin kapattığınız bir ayarı çocuğunuz geri açsa bile uzaktan rahatlıkla müdahale edebileceksiniz

Yeni başlayanlar adına TikTok rehberi

Tiktok ebeveyn denetiminin aktifleştirilmesi için anne ya da babaların uygulamayı hem kendi, hem de çocuklarının telefonlarında açarak “Dijital Refah” ayarlarına giriş yapması ve hangi telefonun kendilerinin, hangisinin çocuklarına ait olduğuna dair ayaları yapması gerekiyor. Bu işlemden sonra bir telefondan diğerine gönderilen QR kod ile birlikte hesaplar birbirine bağlanıyor. Ebeveyn kontrolü sayesinde anne veya babalar uygunsuz olabilecek içerikleri filtreleyebiliyor, bildirimleri ve ekran süresini açıp kapatarak çocuklarının sosyal medyada yanlış içeriklerle karşılaşmasını engelleyebiliyor.

Bir süredir TikTok’ta bulunan bu özellik manuel ayarlaya dayalıydı ve 30 günde bir sıfırlanarak bir parolayla kitlenmesi gerekiyordu. Bunun kullanışlı olmadığını ve uygulama içerisindeki çocuk sayısının beklenenden fazla olduğunu gözlemleyen geliştiriciler özelliği çok daha kullanılabilir bir hale getirerek yeniden kullanıcılara sunmaya karar verdi. Birkaç gün içerisinde İngiltere’de kullanılmaya başlanacak olan özellik ilerleyen dönemlerde tüm kullanıcılara sunulacak.


İlgili uygulamalar
TikTok'un yeni rakibi Byte 1 milyon indirme sayısına ulaştı!TikTok'un yeni rakibi Byte 1 milyon indirme sayısına ulaştı!
TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir!TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir!

PAYLAŞ