TikTok iş arayanlar için özgeçmiş özelliğini sunuyor - Haberler - indir.com

TikTok iş arayanlar için özgeçmiş özelliğini sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-09 15:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

İş arayan kullanıcılar için Tik Tok yeni bir özelliği Kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar özel videolar ile CV hazırlayabilecek.

Popüler sosyal video uygulaması TikTok, Özgeçmişler özelliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çarşamba günü gerçekleştirilen özel bir lansman ile birlikte duyurulan gelişme, uygulamanın iş alım ve iş bulma alanında da yer almak istediğini net olarak gösterdi. Şirket, pilot program dahilinde yeni özelliği test etmeye başladı. Yeni program dahilinde bazı işletmeler ile ortaklık kuran TikTok’ta Chipotle, Target ve Shopify gibi şirketler yer almaya başladı.

TikTok'un yapay zeka algoritması satışa çıktıTikTok'un yapay zeka algoritması satışa çıktı

Video ile başvuru yapılacak

TikTok uygulaması ile anlaşan mevcut şirketler, TikTok kullanıcılarının video özgeçmişlerini direk sistem üzerinden göndermesine imkân tanıyor. Böylece kişiler iş bulma ve iş başvuru konusunda TikTok profilini ve TikTok üzerinden çektiği videolardan yararlanabilecek. Mevcut durum için açıklamalarda bulunan TikTok ise kullanıcıların yeni özellikler ile birlikte yetenek ve deneyimlerini video olarak aktarabileceğini ve yaratıcı, özgün bir şekilde başvuruların yapılabileceğini söyledi. Kullanıcılar mevcut özellikten yararlanırken başlıklarında #TikTokResume de yazması gerekiyor

TikTok yeni özelliği nasıl kullanılacak?

TikTok’ta yer alan yeni özgeçmişler özelliğini kullanmak isteyenlerin #TikTokResumes hashtag'ini kullanması yeterli olacak. Daha fazla detaya ulaşmak isteyenler için ise TikTok www.tiktokresumes.com adresini aktif hale getirdi. Mevcut sitede kişilerin iş arayan ve iş verenler tarafından kapsamlı arama yapılmasına imkan tanıyacak. İlgili sitede TikTok video özgeçmiş örnekleri bulabilir, kariyerle ilgili içerik yayınlayan TikTok kullanıcıların videolarını görüntüleyebilir ve ya iş ilanları için kendi videolarını gönderebilir.

Platform şu anda sadece ABD’de destekleniyor. Program için test süreci dahilinde kullanıcıların başvuruları alınmaya başlandı. Başvurularda son tarih ise 31 Temmuz. 7-31 Temmuz tarihleri ​​arasında devam edecek program video özgeçmişleri üzerinden iş bulma imkanı sunacak. Kullanıcıların profili üzerinden kapsamlı bilgi alma imkanı bulabilecek işletmeler, özel videolar sayesinde de kişileri daha iyi bir şekilde değerlendirebilecek şu anda sadece ABD’de başlamış olsa da TikTok iş platformunun daha fazla ülkede desteklenmesi bekleniyor. Özellikle test sürecinin sona ermesinin ardından bu konuda daha fazla ülke ve işletme TikTok’ta yer alabilir.  


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ