TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir! - Haberler - indir.com

TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-05 22:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok indirilen sosyal medya platformu TikTok , zaman zaman adı skandallara karışıyor olsa da yenilenmekten vazgeçmiyor. Yenilen tasarımı ile oldukça ses getireceği düşünülen TikTok, bu tasarım ile beraber Instagram'a benzer bir görüntü ile karşımız çıkıyor. Söz konusu bu TikTok'un yeni tasarımını onaylayan kaynaklar, yakın zaman içerisinde diğer kullanıcıların da beğenisine sunulacağı söyleniyor. Son zamanlarda birçok platform rakibinin yani bir farklı platformun özelliklerini kendi platforma kopyalandığını görüyoruz. Şimdi ise TikTok platformu Instagram'ın özelliklerini adım adım kopyalamaya başladı. Yıllar önce bildiğiniz üzere Instagram, TikTok'un özelliklerini kopyalıyordu, şimdi ise taraflar değişti. 

Şimdi de TikTok, Instagram'ı kopyalıyor

Instagram şu an için günlük en aktif 500 milyonluk kullanıcı sayısına sahip olan ve muazzam rakamlara ulaşmayı başaran başarılı platformlardan biridir. Fakat konu ile ilgili yakın zaman içerisinde açıklanan rakamlara göre Instagram düşüşe geçmiş gibi gözüküyor. Facebook çatısı altında çalışan popüler içerik paylaşma platformu Instagram, daha önce en sevilen hikayeler özelliğini Snapchat uygulamasından kopyalamıştı. O zamanlar bu konu hakkında çok ciddi eleştirilere maruz kalan Instagram, yine de Hikayeler özelliği sayesinde kullanıcı sayısını artırmayı başardı. Fakat kopyalama olayı maalesef durmuş değil. Yine bir özellik kopyalama durumu ile karşı karşıyayız. 

TikTok 2019'da Facebook ve Instagram'dan daha çok indirildiTikTok 2019'da Facebook ve Instagram'dan daha çok indirildi

Dünyanın her yerinde ve ülkemizde de oldukça popüler olan ve uygulama mağazasının en çok indirilen uygulamaları arasında yer alan TikTok, Instagram'ın tıpkı geçmişte Snapchat'ten yaptığı gibi tasarım özelliklerini de kendi bünyesine katıyor. Öyle ki adeta turnusol kağıdı kullanmışcasına birbirine benzeyen bu tasarım ilk olarak New York Times muhabiri Taylor Lorenz tarafından ortaya çıkarıldı. Bunun akabinde ise TikTok'tan gelen resmi açıklama ile Instagram'ın tasarım özelliklerini kopyalayarak kendi bünyesine katıyor olması tamamen netlik kazanmış oldu. 

Kopyalanmış tasarıma değinecek olursak, giriş kısmında dahi klasik Instagram düzeninde bir giriş ile karşı karşıya geliyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra profil fotoğrafı sol alt kısımda yer alırken alt kısımda ise gönderi sayısı, takipçi ve takip edilen kişilerin sayısının yan yana dizilmesi ile karşılaşıyoruz. Gönderilerin dizilme noktasında ise eski tasarımına bağlı kaldığı gözüken şirketin, genel olarak bu tasarım ile beraber Instagram'a göz kırptığını görmek mümkün. Bunlara ek olarak yeni TikTok tasarımının son kullanıcıya ulaşması aşamasında henüz net bir tarih bulunmuyor olsa da bu özelliğin şu an için test aşamasında olduğunu ve bazı kullanıcılar tarafından da kullanımda olduğunu belirtmek gerekiyor. 

Bildiğiniz üzere TikTok'da Instagram'da dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından ikisidir. Genellikle eğlence odaklı kullanılan TikTok'un geçmişte en popüler özelliği Hikayeler, Instagram tarafından kopyalanarak platformun en beğenilen özelliği haline geldi. Bunun üzerine şimdi de TikTok, Instagram'ın tasarımını kopyalayarak kendi tasarıma ekledi. Bu yeni tasarımda eski tasarımın ögeleri yer alıyor olsa da genel itibariyle uygulamanın tüm tasarımı Instagram ile neredeyse bire bir gözüküyor. Tasarımın tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise bilinen durumlar arasında değildir. 


Instagram yer bildirimi harita özelliği geliyorInstagram yer bildirimi harita özelliği geliyor
TikTok para kazanmanın yollarını arıyorTikTok para kazanmanın yollarını arıyor
SnapChat CEO’su Evan Spiegel TikTok’un Instagram’ı geride bırakacağını düşünüyorSnapChat CEO’su Evan Spiegel TikTok’un Instagram’ı geride bırakacağını düşünüyor

PAYLAŞ