TikTok Instagram'ı Geride Bıraktı - Haberler - indir.com

TikTok Instagram'ı Geride Bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-17 20:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Müzikli video oluşturma ve canlı yayın yapma özelliklerine sahip olan TikTok, bildiğiniz üzere kısa sürede kullanıcıları etkisi altına aldı. Kısa süre içerisinde birçok kullanıcının eğlence amacıyla kullandığı TikTok uygulaması zaman zaman olumsuz haberler ile anılıyor olsa da birçok yeniliğe ev sahipliği yapıyor olması ile beraber her geçen gün daha fazla kitleyi etkisi altına almayı başarıyor. Sosyal medya uygulaması olarak hayatımıza giren TikTok, hızla büyümeye ve kullanıcılarına farklı özellikler sunmaya devam ediyor. Gelişim göstermesi ile beraber rakiplerinin önüne geçmeyi başaran TikTok uygulaması kıskandıracak bir başarı ile varlığına devam ediyor.

TikTok Instagram'ı geride bıraktı

Gelişmiş düzeyde özellikleri sayesinde kullanıcı kitlesini artırmayı başaran TikTok uygulaması, elde ettiği kullanıcı sayısı ile Instagram'ı geride bırakmayı başardı. Uygulama mağazasından en çok indirilen uygulamalar arasında yerini almayı başaran TikTok uygulaması, Intagram ve WhatsApp gibi dünyanın en popüler uygulamalarını geride bırakmayı başardı. Eğlence amacı ile inşa edilen TikTok uygulaması, dünyanın birçok bölgesinde en çok indirilen uygulama olmayı başardı. Son zamanların en çok konuşulan TikTok eğlence platformu, hızlı bir şekilde büyümesi ile gündemde adından bir hayli güzel söz ettiriyor. Pekin merkezli olan bu dünyaca ünlü eğlence uygulaması TikTok'un indirilme oranlarının açıklanması ile beraber, Hindistan'da ve Çin'de kullanıcı sayısının ikiye katladığını görüyoruz. Her an her yerde kullanıma uygun olarak tasarlanan TikTok mobil uygulaması gelişmiş düzeyde özellikleri sayesinde kullanıcıların kusursuz bir eğlence yaşamalarını sağlıyor. 

TikTok Güvenlik Ayarları Nasıl Yapılır?TikTok Güvenlik Ayarları Nasıl Yapılır?

Uygulamanın indirilme rakamlarına baktığımız taktirde uygulamanın son zamanlarda en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer aldığını görüyoruz. Android uygulama mağazasının raporlarını elde edemesek de, Apple şirketinin uygulama mağazası Apple Store'un 2019 yılının ilk çeyreğinde SensorTower tarafından açıklandı. Söz konusu rapordan elde edilen bilgilere göre, TikTok uygulaması mağaza üzerinden beşinci defa üst üste en çok indirilen uygulama olmayı başardı. SensorTower'un hazırladığı rapora göre TikTok uygulaması, yılın sadece bir çeyreğinde 33 milyondan fazla iPhone akıllı cihazlar indirildi. Bu süre zarfından TikTok'un en büyük rakibi olan YouTube ise, 28 milyon indirme sayısına ulaştı. 

Rapordaki sıralamada YouTube uygulamasını 27 milyon ile Instagram ardından ise 23 milyon ile WhatsApp ve 22 milyon indirme sayısı ile de Messenger uygulaması takip etti. Bu sayılara baktığımız anda TikTok, beşinci kez üst üste indirilen en çok indirilen mobil uygulama olmayı başardı. Elde edilen bu yükseliş TikTok'un baş şirketi ByteDance'ın 2017 yılında kendi bünyesine kattığı Music.Iy uygulamasının etkisi de oldukça büyük olduğu değerlendirildi. Şirket ABD pazarına girmeden önce TikTok ve Music.ly uygulamasını tek bir çatı altında toplayıp kullanıcılarına kusursuz bir kullanım sunmuştur. TikTok, bazı ülkelerde çocukların kullanımı için uygun bulunmadığı için yasaklanmıştı. Fakat bu gibi olumsuz yorumlara rağmen TikTok çizgisini bozmuyor ve kullanıcı sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor. TikTok2un eğlence dünyasına katılmak için şimdi en doğru zaman olarak değerlendiriliyor. 


İlgili uygulamalar
TikTok'dan Ramazan'a Özel Yarışma: Ramazan YıldızıTikTok'dan Ramazan'a Özel Yarışma: Ramazan Yıldızı

PAYLAŞ