TikTok ile Microsoft anlaşamadı; gözler Oracle’a döndü - Haberler - indir.com

TikTok ile Microsoft anlaşamadı; gözler Oracle’a döndü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 16:46:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu TikTok’ın çatı şirketi olan ByteDance, Microsoft’un satın alma teklifini kabul etmedi ve görüşmeler bitmiş oldu. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bu duruma göre Microsoft, TikTok’ın ABD operasyonlarını satın almak için hamlede bulunmuştu. Ancak anlaşma gerçekleşmediğinden ötürü Oracle liderliğinde tekrardan yapılanmaya geçilmesi hedefleniyor. Son dönemde teknoloji gündemini bir hayli meşgul eden konulardan birisi Trump ile TikTok arasındaki gerilim oldu. ABD ve Çin ticaret geriliminden ötürü ortaya çıkan bu konuda Trump, yarın itibariyle TikTok’ın ABD operasyonlarını satın alınmasını istemişti.

Microsoft olmadı, Oracle devrede

ByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyorByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyor

Trump’ın bu çağrısı sonrasında Microsoft ve Walmart harekete geçerek TikTok’ın ABD tarafındaki operasyonlarını satın almak için görüşmelere başlamıştı. Microsoft’un TikTok’u satın alacağına kesin olarak bakılırken, sürpriz bir gelişme yaşandı. Buna göre TikTok’un sahibi ByteDance şirketi Microsoft’un teklifini reddetti. Bu durumda Çin hükümetinin etkisi olduğu düşünülüyor. Bunun yerine ise Oracle ile tekrardan yapılanma ortaklığı için görüşmelere başlandı. TikTok’un tamamen satış yerine ABD operasyonlarını Oracle liderliğinde oluşturulacak yeni bir yapı ile yönetmeyi amaçladığı ifade ediliyor. Diğer yandan kullanıcıların verileri de Oracle sunucularından saklanılacak.

Henüz görüşmeler bir sonuca erişmiş olmazken, çalışmaların devam ettiği biliniyor. Oracle’nin TikTok’tan hisse alıp almayacağı belli değilken, TikTok’un ABD teknoloji ortağı olabileceği de ifade ediliyor. Bilindiği üzere TikTok’un ABD operasyonları aslında birkaç kıtayı yönetiyor. Uygulamanın global operasyonlarının büyük bir kısmını oluşturuyor diyebiliriz. Bakalım TikTok ile Oracle arasında anlaşma sağlanabilecek mi göreceğiz.


Donald Trump TikTok ile son kez restleştiDonald Trump TikTok ile son kez restleşti
TikTok, algoritmalarının içerikleri nasıl yönettiğini paylaştıTikTok, algoritmalarının içerikleri nasıl yönettiğini paylaştı

PAYLAŞ