TikTok hız kesmiyor! Şimdi de televizyonda yerini alıyor - Haberler - indir.com

TikTok hız kesmiyor! Şimdi de televizyonda yerini alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-04 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Gündemden düşmeyen popüler platform TikTok, Android TV için resmi desteğini sunacağının bilgisini verdi. Android ve iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda yoğun kullanıma sahip olan bu sosyal medya platformu, desteklediği cihaz sayısını artırmak adına, kullanımını daha da yaygınlaştırmak istiyor. Bununla beraber Android TV tarafından desteklenen sosyal medya uygulamalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. 

Söz konusu bu uygulamanın Android TV sürümünde de akıllı cep telefonlarda yer alan özellikler vardır. Platformda yer alan videolarda aşağı yukarı gezinme, video beğenme ve video kaydetme gibi gizli özellikleri kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Bununla beraber kullanıcıların giriş işlemlerini kolaylaştırmak adına önemli bir özellik olarak görülüyor. 

TikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama olduTikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama oldu

TikTok, Android TV sürümü ile genişliyor

Android TV'lere sunulan bu uygulamanın şu an için bütün dünya ve cihazlarda kullanılmadığı da belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Google TV ve Chromecast ile uygulama kullanılabiliyorken, NVIDIA Shield TV ile kullanılması sağlanmıyor. Bunun yanı sıra uygulamanın ülkelere göre de kullanım belirlediği dile getiriliyor. İlerleyen zamanlarda ise Android TV kullanan her bir cihaz ve ülkeye gelmesi beklenen TikTok, Android TV öncesinde Samsung TB için de sunulmuştu. Samsung markalı akıllı televizyonlar sayesinde TikTok büyük ekranlı cihazları gündeme gelmişti. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan TikTok Birleşik Krallık Başkanı Rich Waterworth, 2020 yılının çalışma ve oyun oynama şeklinde çeşitli değişiklikler yaptığı belirtildi. İnsanların daha çok evde zaman geçirdiğini dile getiren Waterworth, akıllı cep telefonlar aracılığı ile eğlendiren ve eğiten içeriklerin izlendiği kaydedildi. Bunun da TikTok'un daha fazla kullanıcıya nasıl ulaşacağını düşünmeye sevk ettiği belirtildi. Bu popüler platformun televizyonlarda olmasıyla da direkt olarak oturma odalarına erişim sağlanacağını da dile getirildi.


İlgili uygulamalar
TikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladıTikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı
TikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyorTikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyor
Instagram'dan Instagram'dan "TikTok bizden önde" itirafı geldi

PAYLAŞ