TikTok Hesabınızı Tamamen Silmek - Haberler - indir.com

TikTok Hesabınızı Tamamen Silmek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-04 17:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Piyasaya girdiği günden itibaren tüm dünyada her yaştan kullanıcıya hitap eden TikTok, kısa sürede her alanda etkin olmayı başardı. Fakat son zamanlarda bazı ülkelerde TikTok'a kullanım yasağı getirildi. Bu sebeple kullanıcılar TikTok'u akıllı cihazlarından tamamen silmek isteyebilirler. Bu gibi durumlarda yazımızı referans alabilirsiniz. Hesabını tamamen silmek isteyen kullanıcıların akıllarına hesapta bulunan videoların tamamen silinip silinmeyeceği geliyor. Son zamanlarda yaşanan güvenlik sorunları sebebiyle kullanıcılar TikTok'u akıllı cihazlarından kaldırma kararı aldı ve hatta hesaplarını da tamamen silme kararına yöneldiler. 

TikTok platformu dünya çapında en hızlı çıkış yapma özelliğine sahip video paylaşma uygulamasıdır. Ülkemizde de oldukça fazla kullanıcı sayısına sahip olan bu eğlence platformunda dilediğiniz kısa videoya ulaşmanız mümkündür. Tik Tok'un Facebook'un etkilendiğine dair zaman zaman söylentiler mevcuttur. Facebook'tan bir nebze de olsa sıkılanların TikTok platformuna geçiş yaparak eğlendiklerini söylemek pek yanlış olmayacaktır. Şöyle ki en azından kullanıcıların Facebook'ya geçirmiş oldukları zamanın azalmasına sebep oldu demek pek de yanlış olmaz. Bu sebeple Facebook, kendini sık sık güncelleyerek farklı yeniliklere kavuşuyor. Kullanıcılarını bu yenilikler ile geri çekmeye çalışan Facebook'ın kullanıcıları endişelerini gidermek adına çeşitli güncellemeler halen de devam ediyor. 

TikTok Instagram'ı Geride BıraktıTikTok Instagram'ı Geride Bıraktı

TikTok hesabı kapatma işlemi nasıl yapılır?

- TikTok hesabını tamamen kapatmak için ilk olarak uygulamayı açın ve üç nokta menüsüne dokunun. 

- Bu sayfa içerisinde Hesabımı Yönet sayfasına giriş yapacaksınız. 

- Hesabınızı Kaldırmayı... yazan yazıya tıklayarak işlemlerinize devam edin.

- Daha sonra Kodu Gönder seçeneğine dokunun ve cep telefonlarınıza mesaj olarak gelen 4 haneli kodu "Doğrulama Kodu" alanına giriniz. 

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu TikTok hesap kapatma bilgisini support.tiktok.com/delete-account URL’ si ile işlem yapma adımına geçebilirsiniz.

 

TikTok hesap kapatma işlemi yapıldığı anda videolar silinir mi?

TikTok hesabını tamamen kapattığınız taktirde mevcut videolar silinir mi sorusuna yanıt almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Uygulamanın yardım sayfasına baktığımız taktirde silineceğini ama hesap kapatma işlemini yaptığınızda artık geri dönüşünün olmayacağını belirtiyor. Alınmış olunan ürün iadesinin olmayacağı, yayınlamış olduğunuz videolara erişim yapamayacağını ve hesaba kayıtlı olmayan, sohbet mesajlarının görüneceği bilgisi yer alıyor.

TikTok hesabını silme işlemini yaptığınız taktirde videoları da silmeyi unutmamanız gerekiyor. TikTok videolarını silmek sandığınızdan çok daha zor bir işlemdir. İletişim sayfası kısmındaki e-posta hesaplarına kapatma ile ilgili durumunu anlatan bir açıklama şeklinde mail atıp deneme yapabilirsiniz. Fakat burada genellikle yanıt alınmayacak. Bu sebeple ısrarla ara ara mail atmanızda fayda vardır. Diğer bir başvuru yapma yöntemi ise videolarda yasal bir sorun bulunuyorsa mahkeme kararı ile talep gönderilmemelidir. Şikayet yöntemi ile videoların kaldırılma işlemi yapılar mı? Şikayet yöntemi ile videoların kaldırılma yapılması için şikayet edilen videolar hakkında sorun olması gerekiyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse, cinsel sakıncalı görüntüler, şiddet ve özel hayatın ihlali gibi güvensiz ortam oluşturan durumlarda olması gerekiyor. TikTok, hesabınız ile yapmış olduğunuz işlemleri takip ederek yapabilirsiniz. 

 

 


TikTok Spotify'a Meydan Okumaya HazırlanıyorTikTok Spotify'a Meydan Okumaya Hazırlanıyor
Instagram IGTV'de Snapchat ve TikTok Deneyimini Birleştirmeyi HedefliyorInstagram IGTV'de Snapchat ve TikTok Deneyimini Birleştirmeyi Hedefliyor
TikTok Akıllı Telefon ÜretecekTikTok Akıllı Telefon Üretecek

PAYLAŞ