TikTok Global'in kurulması, Bytedance'in sonunu getirebilir - Haberler - indir.com

TikTok Global'in kurulması, Bytedance'in sonunu getirebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-24 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

China Daily’de yayınlanan bir yazıya göre Çin, TikTok’un ABD’li şirketlere satılmasına kesinlikle karşı olurken, ABD’nin Bytedance’i bu satışa zorlayarak gasp yaptığı düşünülüyor. Direkt olarak Çin Hükümeti’ne bağlı medya organlarından birisi olan China Dily’de bugün yayınlanan bir içeriğe göre Çin Hükümeti’nin TikTok’u ABD’li şirketlere satmaya sıcak bakmadığı ifade edilirken, bunun bir zorbalık olarak görüldüğü de belirtiliyor. “Çin'in kirli ve adaletsiz, zorbalık ve gasp temelli böyle bir anlaşmaya yeşil ışık yakmak için hiçbir nedeni yok.  İfadeleri kullanılan yazıya göre TikTok’un 2020 yılı sonunda 1 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş olmasından ötürü, TikTok’un bu seviyede büyümesinin ABD’yi tedirgin ettiği ifadesi ediliyor.

ABD, Bytedance’i TikTok’u satmaya zorluyor

TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!

ABD’nin ABD’li emsallerinden daha başarılı olan yabancı şirketleri durdurmak adına ulusal güvenliği bahane etme alışkanlığı yaptığını ifade eden China Daily, ABD’nin TikTok’u ülkede yasaklamasının milyonlarca genç tarafından büyük tepkiler ile karşılanacağı bilindiğinden ötürü ByteDance’i TikTok’u ABD’li şirketlere satmaya zorladığını belirtiyor. Walmart ve Oracle’in söz konusu bu satın alımı için ByteDance ile anlaşması noktasında kurulacak olan TikTok Global’in beş yönetim kurulu üyesinden dördünün ABD’li birinin ise Çinli olacağını hatırlatan China Daily, ByteDance’in söz konusu uygulama kodları için TikTok Global’e verecek olsa da kaynak kodunu ve güncellemeleri kontrol etme yetkisini sürdüreceğini belirtiyor.

China Daily’ye göre ise ByteDance şirketinin TikTok Global için Walmart ve Oracle ile anlaşması durumunda uzun süreçte TikTok gelişiminin ciddi oranda etkilenebileceği ifade ediliyor. TikTok’un gelirlerini de etkileyecek olan bu durum ile beraber ByteDance’in sonunun bile gelebileceği de ifade ediliyor. Bakalım ABD’nin bu ısrarı ve yaptırım çabalarına karşılık Çin hükümeti ve Çinli şirket ByteDance ne gibi hamleler de bulunacak göreceğiz.


TikTok ile Oracle anlaşmasına ABD onayıTikTok ile Oracle anlaşmasına ABD onayı
Trump istediğini aldı! TikTok global operasyonları Oracle ve Walmart tarafından satın alındıTrump istediğini aldı! TikTok global operasyonları Oracle ve Walmart tarafından satın alındı

PAYLAŞ