TikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyor - Haberler - indir.com

TikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

TikTok genç kullanıcıları dijital ortamın kirliliğinden korumak için yeni bir adım attı. Yeni yayımlanan gizlilik özellikleri sayesinde genç kullanıcıların mahremiyetini arttıracak olan platform bu değişiklikleri resmi bir açıklamayla duydur.

Gençler için yeni düzenlemeler getiren Tiktok resmi açıklamasında “TikTok'ta yaratıcılığın ve kendini ifade etmenin kişisel ve mahrem bir konu olduğunu bildiğimizden, topluluğumuzun çevrimiçi kimliklerini rahatlıkları yönetmeleri için alınan önlemleri güçlendiriyoruz. Gençler dijital yolculuklarına başlarken, yaşlarına uygun gizlilik ayarları ve kontrolleri sağlamanın önemine inanıyoruz. Bugün, 18 yaş altındaki kullanıcılarımız için kullanıcı mahremiyeti ve güvenliği için daha yüksek standartları sağlamayı amaçlayan değişiklikleri duyuruyoruz.

Bugünden itibaren, 13 ve 15 yaş aralığındaki kullanıcı hesapları için varsayılan gizlilik ayarını özel olarak değiştiriyoruz. Gizli bir TikTok hesabı ile yalnızca kullanıcının takipçi olarak onayladığı bir kişi videolarını görüntüleyebilir. Genç kullanıcılarımızın hesaplarını, herkese açıp açmamak da dahil olmak üzere, paylaşım konusunda bilinçli seçimler yapabilmelerini istiyoruz. Onları gizlilik yolculuklarının başlarında devreye sokarak, çevrimiçi mahremiyetleri hakkında daha bilinçli kararlar almalarını sağlayabiliriz.” İfadelerini kullandı.

TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti!TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti!

TikTok’un genç kullanıcılarına güvenli bir deneyim sağlamak için sunduğu ek değişiklikler

  • 16 yaş altı tarafından oluşturulan videolara yorum yapma seçenekleri sıkılaştırılıyor. Bu kullanıcılara ancak Arkadaşlar yorum yapabiliyor. Yorum yapabilme ayarlarında Herkes seçeneği kaldırıldı.
  • Düet ve Ekleme ayarları değiştirildi ve bu özellikler yalnızca 16 yaş ve üstü kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerde kullanılabilir hale getirildi. 16-17 yaş arası kullanıcılarda Düet ve Ekleme için varsayılan ayar sadece Arkadaşlar olarak ayarlandı.
  • Yalnızca 16 yaş ve üstü kullanıcılar tarafından paylaşılan videoların indirilmesine izin veriliyor. Diğer kullanıcılar videolarının indirilmesine izin vermek isteyip istemediklerine karar verebilir. 16-17 yaş arası kullanıcılar için varsayılan ayar etkinleştirilmedikçe Kapalı olarak kalacak.
  • 13-15 yaş arasındaki kullanıcı hesaplarının "Hesabınızı başkalarına önerin" seçeneğini varsayılan olarak Kapalı konuma getirildi.

 

TikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı

Gizliliği destekleyen bu yeni özellik sayesinde TikTok'un varsayılan hesap ayarlarını yapmak, genç kullanıcıları güvende tutma taahhüdü olarak kayıtlara geçti. Bu değişiklikler, gençlerin güvenliğini artırmak yayımlanan önceki güncellemelere dayanıyor.

  • Canlı yayınları ve doğrudan mesajlaşmayı 16 yaş ve üstüyle kısıtlama
  • Sanal hediye gönderme, kabul etme ve satın almayı 18 yaş ve üstüyle kısıtlama
  • Ebeveynlerin Aile Eşleme Modu aracılığıyla çocuklarının TikTok deneyimine kısıtlamalar koymalarına olanak sağlama.

Mahremiyete öncülük eden yaklaşım

Yeni gizlilik ilkeleri hakkında açıklama yapan şirket “Kullanıcılarımızın mahremiyetlerini korumanın sonu olmadığının farkındayız ve bu önemli alana yaptığımız yatırım burada bitmeyecek. TikTok, herkesin kendini en yaratıcı şekilde rahatlıkla ifade edebileceği bir yer olarak kalmaya devam edecek. Bunun devamlılığını sağlamak için politikalarımızı geliştirmeye, düzenleyici ve güvenlik uzmanlarıyla yakın bir şekilde çalışmaya, teknolojimize ve ekiplerimize de yatırımlar yapmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı. TikTok bu yeni düzenlemeyle yaşı küçük olan kullanıcıların uygulama içindeki güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

 




İlgili uygulamalar
TikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandıTikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandı
TikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama olduTikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama oldu

PAYLAŞ