TikTok Etik kurallar sözleşmesine imza attı - Haberler - indir.com

TikTok Etik kurallar sözleşmesine imza attı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 11:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Çin'in en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından birisi olan TikTok, son zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi durumuna geldi. Geliştirici firma, şimdi Avrupa Birliği'nin nefret söylemi karşıtı etik kurallarını da kabul etti.

Gün geçtikçe hızlı büyümesini sürdüren sosyal medya platformu TikTok, Avrupa Birliği'nin yeni etik kurallarını kabul ettiğini açıkladı. Avrupa Birliği bu etik kurallar ile ırkçılığın, nefret söylemlerinin ve asılsız bilgilerin yayılmasını durdurmayı amaçlıyor. TikTok'un Avrupa hükumetleri ile ilişkilerini sürdüren Theo Bertram, yapmış olduğu açıklamada şu ifadeyi kullandı:

TikTok kullanıcılarına özel sayfa hazırlıyorTikTok kullanıcılarına özel sayfa hazırlıyor

Kendi üzerimize düşeni yapmak adına etik kurallar sözleşmesini imzaladığımız için gururluyuz.

 Etik kurallar sözleşmesi 2016’da oluşturulmuştu

Facebook, Twitter ve Google 2016 yılında firmaların hızla uygulamaya aldıkları yeni etik kuralların oluşturulmasına yardımcı olmuştu.  Platformlar üzerinde nefret söylemleri ve diğer yasa dışı içerikler, bu anlaşma kapsamında hemen tespit ediliyor ve kaldırılıyor.

Teknolojinin dev isimleri, bu tür önlemler almayı ve etik kurallar sözleşmesinin başarısını, Brüksel'in doğrudan kontrolünü engellemek açısından oldukça önemli görüyor. Avrupa Birliği yönetimi; nefret içerikli söylemler ve her türlü ayrımcılık ile mücadele konusunda oldukça sıkı tavırlar sergiliyor.

TikTok, 15 saniye ile 60 saniye arasında değişen uzunluklara sahip videolar paylaşmak için tercih edilen bir platform olarak biliniyor. Platform üzerinde "nasıl yapılır içerikleri" gibi içerikler de yer alıyor olsa da genelde garip meydan okuma videoları görüyoruz.

Sosyal medyanın iç denetimi artıyor

2016 yılından önce sosyal medyada yasa dışı, nefret söylemi ya da ırkçılık içeren bir paylaşımın ilk 24 saatte kaldırılması oranı %40'tı. 2016 sonrasında bu rakam %90’a ulaştı. Ayrıca belirlenen içeriklerin başarılı şekilde engellenmesi oranı da %71’e çıkmıştı. 

Brüksel’deki teknoloji lobisi EDiMA’dan Siada El Ramly, şu açıklamada bulundu:

Bugünkü açıklama bir kez daha internet firmalarının sorumluluklarını ciddiye aldıklarını ve kendi rollerini oynamaya hazır olduklarını gösteriyor.

 AB Adalet Komisyonu üyesi Didier Reynders, bu etik kurallar sözleşmesinin fark yaratacağını belirtiyor. Avrupa Birliği, kendi denetim sürecini ele almadan önce firmalara sorunları çözmeleri için yönlendirmelerde bulunmuştu. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ