TikTok Ders Çalışmayı Teşvik Edecek - Haberler - indir.com

TikTok Ders Çalışmayı Teşvik Edecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

TikTok özellikle genç kullanıcılar için özel bir çalışma gerçekleştirerek bildirimlerde kısıtlamaya gitmeyi hedefliyor.

TikTok'ta çok genç kullanıcıların bulunması, zaman zaman sosyal medya ağının sorunlar yaşamasına yol açmıştı. Bu konuda farklı ülke ve siyasetçilerden zaman zaman eleştiriler alan TikTok, yaptığı son duyuruda bazı bildirimlerde kısıtlamalara gidileceğini söyledi. Düzenlemeye göre gençlerin ders çalışma saatlerinde herhangi bir bildirim gönderilmeyeceği belirtildi.

TikTok 3 milyon barajını geçen 5. uygulama olduTikTok 3 milyon barajını geçen 5. uygulama oldu

12 - 17 Yaş Arası Kullanıcılara Özel Bildirim Sistemi

Edinilen bilgiye göre TikTok'taki mevcut özellik, 12 ile 17 yaşları arasındaki kullanıcıları kapsayacak. 12 ile 15 yaş arasında bulunan kullanıcılar saat 21.00’den, 16 ile 17 yaşlarındaki kullanıcılar ise 22.00’den sonra bildirim almayacak. Özellikle ders çalışma gibi süreler içerisinde kullanıcıların uygulamaya giriş yapmasını engellemek isteyen TikTok, ders çalışma ya da uyku saatlerinde kullanıcıların daha fazla odaklanmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Daha Fazla Gizlilik Koruması Eklenecek

Uygulamada yapılacak tek yenilik bildirimlere getirilen sınırlamalar olmayacak. Yapılan açıklamalara göre kullanıcıların daha güvenli ve daha özel bir sosyal medya kullanabilmesi adına önümüzdeki aylardan itibaren uygulama içi mesajlaşmada da bir dizi yeni kurallar getirilecek. 16 ila 17 yaş arasındaki yeni kullanıcıların Direkt Mesaj ayarları varsayılan olarak "Hiç Kimse" olarak ayarlanacak. Uygulama ayrıca, 16 yaşın altındaki bir gencin ilk videosunu yayınladığında, içeriklerini kimlerin izleyebileceğini seçmelerini isteyen bir pop-up mesajı gösterecek. Mesajda videoların başkaları tarafından indirilip indirilemeyeceği konusunda bir karar verilmesi de istenecek. Bildirim saatlerinde getirilen kısıtlamalar ve uygulama içerisindeki özelliklere getirilen yenilikler, özellikle genç yaştaki kullanıcılar için TikTok deneyimini güvenli ve daha iyi hale getirmeyi hedefliyor. 

Dünyanın En Çok İndirilen Uygulaması

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan TikTok yayınlanan son resmi raporlarda dünyanın en çok indirilen uygulaması olarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Bu nedenle TikTok için getirilecek yeni düzenleme, dünya genelindeki milyonlarca kullanıcının daha iyi bir deneyime sahip olmasını sağlayabilir. TikTok'un yeni özellikleri, Google ve YouTube'un yanı sıra Instagram da dahil olmak üzere gençlere hizmet veren diğer teknoloji şirketleri tarafından yakın zamanda duyurulan benzer hamleleri takip ediyor. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde genç yaştaki kullanıcılar için güvenliği arttıracak yeni özellikler duyurulabilir.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ