TikTok, çirkin ve yoksul olarak gördüğü kullanıcıların videolarını kaldıracak! - Haberler - indir.com

TikTok, çirkin ve yoksul olarak gördüğü kullanıcıların videolarını kaldıracak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-17 14:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok indirilen uygulamaları arasında ilk sıralarda gelen TikTok, için yeni düzenlemeler planlandığı ortaya çıktı. Şöyle ki yapılan planlara göre çirkin ya da yoksul olarak değerlendirilen kullanıcıların videolarına engel getirilecek. 

Ülkemizde de milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen video paylaşım uygulaması TikTok, oldukça ses getirecek bir bilgi ile gündemde yerini aldı. The Intercept hazırlanan rapora göre platform kişilik haklarını hiçe sayacak düzenlemelere imza atmak üzere.

Hızla büyümeye devam eden TikTok WhatsApp'ın yerini aldı!Hızla büyümeye devam eden TikTok WhatsApp'ın yerini aldı!

Şirket sözcüsünden açıklama geldi

Belgelerle beraber paylaşıldığı üzere TikTok yönetimi, platformda yer alan videoları gözden geçiren moderatörlere yeni talimatlar verdi. Yazılı bir şekilde moderatörlere gönderilen bu talimatlarda çirkin, yoksul, göbekli, çarpık dişli, anormal vücut şekilleri olan ve yoksul bölgelerde yaşayan kullanıcıların videolarının platformdan kaldırılması yazıyor. Şirketin bu faktörlere sahip olan videoları, neye ya da kime göre tespit edecekleri ile muamma olan bir durumdur. 

Konuyla ilgili konuşan TikTok sözcüsü Josh Gartner, The Intercep tarafından ele geçirilen bu belgelerdeki talimatların çoğunun artık kullanılmadığı ve bu kurallarında engelli ya da yoksul kullanıcıları zorbalıklara karşı korumak amacıyla yaptıklarını dile getirse, bunu eleştirileri durdurmak adına söylediği düşünülüyor. TikTok önceki dönemlerde de Çin hükumetine karşı olan videoları sansürlemesiyle gündeme gelmişti.


TikTok'un durdurulamaz büyümesi Facebook'u endişelendiriyor!TikTok'un durdurulamaz büyümesi Facebook'u endişelendiriyor!
Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır”Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır”
TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!

PAYLAŞ