TikTok CEO’su veri hırsızlığı hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

TikTok CEO’su veri hırsızlığı hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-30 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli şirket Bytedance’ın sahip olduğu TikTok hakkında, gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde son günlerde veri gizliliği gündeme gelmeye devam ediyor. Ülkemizde zaten yer alan sosyal medya tartışmaları haricinde, bir de Çin ve ABD arasındaki soğuk savaş da sosyal medya platformlarını etkilemeye devam ediyor. Bu olaylar tüm hızıyla sürerken, şimdi ise TikTok veri hırsızlığı hakkındaki iddialara yanıt verdi. Temmuz ayı içinde Hindistan’ın TikTok’u yasakladığı konusu gündeme gelmişti. ABD hükümeti de Çin’e ait sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı planlandığını dile getirmişti. Platform CEO’su Kevin Mayer ise söz konusu iddialar ve açıklamalar hakkında konuştu.

TikTok CEO’su veri hırsızlığı hakkında konuştu

SnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyorSnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyor

Yaşanan olaylar sonrası söz sırası Kevin Mayer için gelirken, Mayer’in açıklamaları savunma tarzında oldu. Bu kapsamda en dikkat çeken ifadesi “TikTok bir hedef olarak görülebilir ama onun düşman olduğunu kanıtlamaz” oldu. Servise karşı yapılan suçlamaların sebebini Çin menşeli bir uygulama olduğu için olduğunu ifade etti. ABD ve Çin arasındaki soğuk savaş, son yıllarda etkisini daha da arttırmış durumda. Bu soğuk savaşın teknoloji tarafındaki TikTok’un veri hırsızlığı yaptığı iddiaları yasaklara bir gerekçe getiriyor.

Platformun rakiplerine göre daha yeni olmasını bir başarı olarak ifade eden Kevin Mayer, ülkelerin ön yargısını kırması gerektiğini söyledi. Hatırlayacağınız üzere iOS 14’ün panoya erişen uygulamalar hakkında uyarı vermesinden sonrasında bazı uygulamaların başı yanmıştı. TikTok’un da kopyalanan verileri anlık olarak alması oldukça endişe yaratmıştı.


İlgili uygulamalar
ABD TikTok'a karşı harekete geçtiABD TikTok'a karşı harekete geçti
ABD Başkanı Donald Trump, TikTok yasağı için kolları sıvadıABD Başkanı Donald Trump, TikTok yasağı için kolları sıvadı

PAYLAŞ