TikTok, algoritmalarının içerikleri nasıl yönettiğini paylaştı - Haberler - indir.com

TikTok, algoritmalarının içerikleri nasıl yönettiğini paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 11:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan TikTok, Transparency Center’in sanal turunda algoritmalarının nasıl içerikleri yönettiğini paylaştı. TikTok, algoritmalarının çalışma mantığı ile diğer sosyal medya platformlarından oldukça ayrıldığı gözüküyor. Yaklaşık birkaç ay önce popüler sosyal medya servisi TikTok, işlemlerini daha şeffaf bir şekilde yürüteceğine dair açıklama yapmıştı. Bu açıklama sonrasında ise şirket, Los Angeles’da Transparency Center adlı bir merkez açmıştı. TikTok, bu merkeze basın mensuplarını, politikacıları ve düzenleyici kuruluşları davet ederek sistemlerinin nasıl çalıştığını göstermeyi planlıyordu.

TikTok, atmış olduğu bu adım ile geçmiş yıllardan beri olumsuz yapılan haberlere cevap vermeyi hedefliyordu. Ancak şirketin seçmiş olduğu zaman dilimi tam olarak koronavirüs olaylarının yaşanmasına denk gelmiş ve bu merkeze olan davetler ertelenmek zorunda olunmuştu.

Spotify, TikTok ve Snapchat’e rakip olacak bir özelliği için patent başvurusunda bulunduSpotify, TikTok ve Snapchat’e rakip olacak bir özelliği için patent başvurusunda bulundu

TikTok, yeni merkezinde algoritmalarını gösterdi

Koronavirüs pandemi dönemi henüz bitmiş değilken, TikTok şimdi ise yeni bir çözümle geldi. Şirket, Transparency Center’in sanal turlarını duyurdu. Bununla beraber platform, algoritmalarının nasıl çalıştığını göstermek için seçilmiş basın mensuplarına da kapılarını açtı. Bu sayede ise TikTok algoritmalarının nasıl çalıştığı açıklanmış oldu. TikTok algoritmasının en güçlü özelliklerinden birisi ise, içerikleri popüler trendlere göre kategorize etmesi oldu. Şirket, kullanıcıların içeriklerle direkt bir şekilde etkileşimi, içeriklerin izlenme oranları, video bilgileri ve kullanıcıların hesap ayarlarına göre karşısına çıkacak içerikleri düzenliyordu.

Daha basit anlatmak gerekirse, TikTok’un algoritması kullanıcıları daha fazla kullanıcıyı takip etmeye değil, onları sevdikleri ve zevklerine göre içerikler göstermeye odaklanıyor. Kullanıcı verilerini toplayan şirket, diğer kullanıcılara hitap eden içerikleri tespit ederek uygulamada gösterilmesini sağlıyor. Diğer sosyal medya servislerinde ise kullanıcılara etkileşime girdiği diğer kullanıcıları gösteriyor. Bu sebepten ötürü TikTok, bu noktada diğer platformlardan ayrılmış oluyor. TikTok bu algoritma ile 2 yıl içinde 54 milyon kullanıcıdan 689 milyon kullanıcıya erişmiş durumda.


ByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyorByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyor
Donald Trump TikTok ile son kez restleştiDonald Trump TikTok ile son kez restleşti

PAYLAŞ