TikTok, ABD'de hala yasaklanmadı - Haberler - indir.com

TikTok, ABD'de hala yasaklanmadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 15:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD Hükümeti tarafından TikTok’un ABD’de bir işletmeye satılması çağrısında bulunan yürütme emri çıkarmasından sonrasında uygulamanın yasaklanma konusu gündeme gelmişti. ABD ve Çinli şirket Bytedance arasında problemler devam ederken, onca zaman geçmesine rağmen TikTok hala ABD’de bir işletmeye satılmamış ve yasaklamadan kullanılmaya devam edilebiliyor. Bazı gerçekleşen mahkeme itirazı ve kararları sonrasında TikTok satışının zaman çizelgesi birçok kez uzatılmış ve değiştirilmiş oldu. Ancak hala geçerli olan son tarihe göre TikTok’un Aralık ayına kadar bir ABD şirketine satılması geretiğini belirtiyor. Bu tarih geçen Cuma idi ve buna rağmen TikTok’un hala ABD üzerinde yasaklanmadığı gözüküyor.

TikTok, ABD’de kullanılmaya devam ediliyor

TikTok Trump'ın yasağına karşı zaman kazandıTikTok Trump'ın yasağına karşı zaman kazandı

The New York Times kaynaklı habere göre söz konusu platformun satışının son tarihi tekrardan uzatıldı. Ancak diğer yandan ABD Hükümeti’nin “sona eren kesintiye yanıt olarak herhangi bir işlem yapma planı bulunmuyor.” Yetkililer ise TikTok’un ana şirketi olan ByteDance ile Oracle liderliğinde bir konsorsiyumla yapılacak seçimlerin talipleri arasında devam eden bir devralma görüşmelerine uygulamanın yakın gelecekte satılması amaçlanarak devam etmesine izin vereceği bildiriliyor. Ancak söz konusu bu durum olmazsa, bundan sonra uygulamanın akıbeti ne olacak henüz bilinmiyor.

Çeşitli mahkeme zorunlulukları ve iddiaları destekleyecek kanıt eksikliği sebebiyle orijinal Beyaz saray İcra kararının temelini yetersiz buluyor. TikTok’un Çin Hükümeti ile olası bir kullanıcı verileri paylaşması noktasında ise endişelerinin olduğunu belirtiyor. Ancak bu durumun gerçekleştiğine dair bir kanıt bulunmazken, TikTok yasağı devreye girmedi ve çözüm süreci olması için tarihler uzatıldı. Ancak söz konusu bu yasağın geçim kaynaklarına zarar vereceği savunan bir grup bulunuyor. Uygulamaya farklı bir yatırım uygulatmak gerekiyordu. Ancak seçimlerden sonra TikTok, Trump’ın son endişesi haline gelmiş oldu.


TikTok yeni bir özelliği test ediyorTikTok yeni bir özelliği test ediyor

PAYLAŞ