TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti! - Haberler - indir.com

TikTok ABD Yasağı: Trump yönetimi federal sipariş engelleme uygulama kısıtlamalarına itiraz etti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-29 17:01:03
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Sosyal Medya

Pazartesi günü Trump yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri'nde Çin'e ait kısa video paylaşım uygulaması Tiktok'un kullanımını etkili bir şekilde yasaklayacak olan kısıtlamaları engelleyen federal bir yargıcın kararına itiraz etti.

ABD hükümeti, TikTok hedefinde ulusal güvenlik endişelerini dile getirdi.

Hükümet, ABD kullanıcılarının kişisel verilerinin Çin hükümeti tarafından elde edilebileceğini savunarak, tik Tok'u hedeflemesinde ulusal güvenlik endişelerini dile getirdi. ABD'de 100 milyondan fazla kullanıcısı olan Tik Tok, iddiayı reddediyor.

Instagram: TikTok style feature is on the way!Instagram: TikTok style feature is on the way!

7 Aralık tarihli bir kararda, Washington'daki ABD Bölge Mahkemesi yargıcı Carl Nichols, Ticaret Departmanının Amerika Birleşik Devletleri'nde tiktok için veri barındırma, içerik dağıtım hizmetleri ve TikTok sahibi Bytedance'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulamanın kullanımını engelleyeceğini söylediği diğer teknik işlemleri engellemesini engelleyen bir emir yayınladı.

Adalet Bakanlığı, Nichols'un emrini Columbia bölgesi için ABD Temyiz mahkemesine itiraz ettiğini söyledi.

Ayrı bir ABD temyiz mahkemesi, 12 Kasım'da yürürlüğe girecek olan aynı kısıtlamaları engelleyen Pennsylvania'daki ABD bölge yargıcı Wendy Beetlestone'un Ekim ayı kararının Şubat ayında temyiz başvurusunda bulunacak.

Konuyla ilgili brifing veren yetkililer Reuters'e verdiği demeçte, hükümetin Başkan Donald Trump'ın 20 Ocak'ta görevinden ayrılmadan önce ABD'deki tiktok'un kaderini çözmesinin giderek daha olası olmadığını söyledi. Ocak ayında bir anlaşma yapılabileceği konusunda hala bir dış şans olduğunu söylediler.

Eylül ayındaki ayrı bir kararda Nichols, Ticaret Departmanının Apple'ın ve Alphabet'ın Google'ın tiktok uygulamasını mağazalarından kaldırmasını talep etmesini engelleyen bir emir yayınladı.

Washington'daki bir ABD temyiz mahkemesi, hükümetin bu karara itirazını iki hafta önce duydu.

Bu ayın başlarında, Trump yönetimi, bytedance'a Ağustos ayında Cumhurbaşkanı tarafından verilen ve şirketin TİKTOK'UN ABD varlıklarını elden çıkarmasını gerektiren yeni bir emir uzatmamaya karar verdi. Adalet Bakanlığı verilen sürenin tamamlanmasına bir kez tasfiye etme emri uygulamak için güç verdi.

16 Aralık'ta Reuters ile yapılan bir röportajda, Başsavcı Yardımcısı Jeffrey Rosen, Adalet Bakanlığı'nın bu emri yerine getirmeye çalışıp çalışmadığını söylemeyi reddetti. Rosen o zamandan beri ABD Başsavcısı oldu.

ABD hükümetinin baskısı altında, Bytedance, Tiktok'un ABD varlıklarını yeni bir varlığa dönüştürmek için Walmart ve Oracle ile bir anlaşma yapmak için aylardır görüşmelerde bulunuyor.



PAYLAŞ