TikTok 2 milyar indirme sayısını geçti - Haberler - indir.com

TikTok 2 milyar indirme sayısını geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-30 21:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamaları arasında olan TikTok hızla büyümeye devam ediyor.

Özellikle genç kitlenin çok beğendiği TikTok uygulamasını ülkemizde de yoğun bir kullanıcı sayısına sahip. Pandemi döneminde insanların evine kapanmasıyla kullanımı iki katına çıkan platformun kullanıcı sayısı da günden güne artıyor. Sosyal medya uygulamaları arasında henüz yeni sayılabilecek olan TikTok, iOS ve Android cihazlarda 2 milyar indirmeye ulaştı.

TikTok ve Levi's'tan sürpriz ortaklıkTikTok ve Levi's'tan sürpriz ortaklık

SensorTower’ın tarafından yayınlanan bilgilere göre TikTok, 2020 yılının ilk çeyreğinde 315 milyon indirme sayısıyla en çok indirilen sosyal medya uygulaması oldu. Piyasaya sürüldüğü günden bugüne dünya genelinde çok eleştiri alsa da hızla büyüyen ve gelişen platform son çeyrekte 250 milyon indirmeyle WhatsApp takip ediyor.

TikTok Play Store'da 1 milyar indirmeyi geçti

SensorTower tarafından yürütülen bir araştırmaya göre Android’in geliştiricisi olan Google’ın Gmail, YouTube gibi uygulamaları 5 milyardan fazla indirildi. Ancak bu uygulamaların Android cihazlarda varsayılan olarak ekli olmasının da indirme sayısına ciddi oranda bir etki sağladığını unutmamak gerek. Ancak bağımsız indirme seçeneğine sahip olan TikTok’un sadece 5 ay içinde kullanıcı sayısının 1,5 milyardan 2 milyara çıkması büyük bir başarı. TikTok’un kullanıcı sayısındaki bu artış insanların özellikle karantina döneminde uygulamaya olan ilgisinin arttığını gözler önüne seriyor.

TikTok gelirlerini de arttırıyor

Çin merkezli ByteDance şirketi tarafından piyasaya sürülen TikTok’un kullanıcı sayısını arttırması şirketin gelirlerini de arttırıyor. Uygulamadan 5 ay önce 175 milyon dolar kazanan şirketin geliri şu anda yaklaşık 456,7 milyon dolara yükselmiş bulunuyor.

SensorTower stratejist olan Craig Chapple ise platformun kazandığı kullanıcı sayılarının tamamen organik olmadığı ama koronavirüs salgınının platforma yeni kullanıcılar çektiğini dile getirdi.

Yerel pazarı olan Çin’de büyük bir başarıya sahip olan TikTok dünyanın bir diğer büyük pazarı olan Hindistan’da ise 611 milyon kez indirildi. Android kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği platform indirme sayısının yüzde 75,5’i Google Play Store üzerinden elde etse de, gelirinin 456 milyon doları Apple kullanıcılarından geldi. 


İlgili uygulamalar
TikTok’un web sürümüne ‘Oturum Aç’ özelliği geldiTikTok’un web sürümüne ‘Oturum Aç’ özelliği geldi
Apple'dan beklenmedik TikTok hamlesiApple'dan beklenmedik TikTok hamlesi

PAYLAŞ