Tidal, Apple Watch'lar için cihazsız çalışma özelliğini duyurdu - Haberler - indir.com

Tidal, Apple Watch'lar için cihazsız çalışma özelliğini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 13:30:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Müzik aktarma platformu olarak uzun zamandır adından söz ettiren Tidal yeni özelliklerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Artık Tidal'ın iPhone olmadan da Watch cihazlarda hizmet vereceğinin bilgisini verdi. 

Spotify ve Deezer'ın geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan duyurunun ardından Tidal yeni bir gelişme ile gündemde yerini aldı. Müzik aktarım hizmeti sunan Tidal yapılan gelişmeler ile ardından Apple Watch'da da bulunuyor. Bunun yanı sıra, abonelerin müziği direk olarak Apple'ın giyilebilir akıllı cihazlara aktarmasına ve çevrimiçi dinlemek için de indirmesine imkan tanıyor. 

Samsung'un giyilebilir cihazlarına özel Tidal uygulaması çıktı!Samsung'un giyilebilir cihazlarına özel Tidal uygulaması çıktı!

Tidal telif ödemelerinde rakiplerini geride bıraktı

Spotify ve Deezer, Apple Watch için benzerlik gösteren çevrimdışı dinleme özelliğinin de duyurusunu yaptı. Şimdi ise Tidal platformu benzer özellikler ile kullanıcıların karşına çıkıyor. Kurulumun nasıl yapılacağıyla ilgili olarak talimatlar Tidal'ın sitesinde de yer alıyor. Kısaca belirtmek gerekirse yapılması gereken platforma abone olmak ve Apple Watch uygulamasını indirmek olacak. Ardından ise web tarayıcınızı kullanarak hesaplarınızı birbirine bağlamak olacak. Tidal, kayıpsız oynatma ve hatta daha büyük rakiplerinin birçoğundan önce yüksek çözünürlüklü akış hizmeti gibi özelliklere sahip olacak. Fakat bu yıl, en büyük rakiplerinden bazıları ona yetişmek üzere çeşitli hareketler yapıyor. 

Spotify, kayıpsız HiFi abonelik seçeneği ile bu yılın son günlerine doğru piyasada yerini alacak. Aynı zamanda Apple Music gelecek ay içerisinde kayıpsız ve yüksek çözünürlüklü akış desteğini sunuyor. Fakat Tidal'ın yüksek ses kalitesi Apple Watch uygulamasına dönüşmeyecek. Müzik hizmeti, Spotify gibi giyilebilir teknoloji ürünü olan cihazda sesin 96Kbps ile sınırlı olacağını onayladı. Tidal'ın bir diğer önemli özelliği ise sanatçılara müziklerini yayınlamak adına teklif hakkı ödediği tutar oldu. Digital Music News’ten alınan rapora göre Tidal, bu konuda Spotify, Apple ve Deezer’ı geride bıraktı. Tidal’in Apple Watch desteği, watchOS 7.1 çalışan bir Series 3 modeli veya daha yenilerinde işleyecek.


Tidal, Kullanıcılarına Yüksek Kalitede Kayıtlar SunabilecekTidal, Kullanıcılarına Yüksek Kalitede Kayıtlar Sunabilecek
Tidal dinleme sayılarını şişirdiği için soruşturma altındaTidal dinleme sayılarını şişirdiği için soruşturma altında
Tidal mı yoksa Spotify mi daha iyi?Tidal mı yoksa Spotify mi daha iyi?

PAYLAŞ