The Last of Us 2'den tarihi rekor - Haberler - indir.com

The Last of Us 2'den tarihi rekor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-29 10:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Oyuncuların keyifle vakit geçirdiği The Last of Us Part II, sadece üç gün içerisinde 4 milyondan fazla kopya satarak PlayStation 4 tarihine geçti. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony'nin geçtiğimiz Cuma günü oyuncuların beğenisine sunulan The Last of Us Part II, tarihi bir satış rekoruna imza atmayı başardı. Naughyt Dog ve Sony tarafından bugün itibariyle yapılan açıklamaya göre, TLOU2 sadece ilk üç günü içerisinde tam 4 milyon kopya satarak PlayStation 4 tarihinin en büyük açılış yapan özel (exlusive) oyunu oldu.

The Last of Us Part II PlayStation 4'te ne kadar yer kaplayacakThe Last of Us Part II PlayStation 4'te ne kadar yer kaplayacak

Söz konusu bu rekorun bir önceki sahibi, üç gün içerisinde 3,3 milyon kopya satışı yapılan 2018 çıkışlı Spider-Man'di. Daha önce ise God of War (3,1 milyon), Uncharted 4: A Thief's End (2,7 milyon) ve Horizon Zero Dawn (2,6 milyon) yine başarılı satışlara imza atmıştı. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi The Last of Us 2 en yakın rakibini bile önemli bir farkla geride bırakarak müthiş bir başarı yakalamış oldu. Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Naughty Dog Başkan Yardımcısı Neil Druckmann şöyle konuştu: "The Last of Us Part II'yi oynayan ve deneyimlerini bizlerle paylaşan dünyadaki milyonlarca hayranımıza müthiş bir minnettarlık duyuyoruz. Bu yolculuğa bambaşka bir hikaye anlatmak için çıkmıştık; zor temaları konu alan ve hiç beklemediğiniz şekilde size meydan okuyan bir hikaye. Milyonlarca oyuncunun The Last of Us 2'de yaşadığı deneyimleri duymak ve oyunun başlattığı anlamlı tartışmaları okumak bizler için inanılmaz bir his oldu."

Kısa sürede başarı elde eden The Last of Us Part II ülkemizde Türkçe dublaj ve altyazıyla piyasaya sürüldü. Fakat maalesef söz konusu oyunun fiyatı 500 TL gibi müthiş bir seviyeye konumlandırılmış durumdadır. Bu nedenle birçok oyunsever oyunu hemen alıp onaylamadı, bunun yerine indirimleri beklemek zorunda kaldı. Dünyanın diğer tarflarıyla ülkemiz arasında bu şekilde müthiş bir fark olması maalesef  çok üzücüdür. 

 


Sony merakla beklenen The Last of Us Part II oynanış videosunu yayımladıSony merakla beklenen The Last of Us Part II oynanış videosunu yayımladı

PAYLAŞ