Tesla'ya, ABD Adalet Bakanlığı'ndan Soruşturma - Haberler - indir.com

Tesla'ya, ABD Adalet Bakanlığı'ndan Soruşturma

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-19 16:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olan Tesla, elektrikli araç konusunda oldukça başarılı bir dönem geçiriyor. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, son zamanlarda kaza haberleriyle gündemimize gelmişti. Bu seferde ABD Adalet Bakanlığı'nın bir soruşturma açtığı haberi doğrulandı. Bu konuda şirket açıklama yaptı.

Tesla'ya, ABD Adalet Bakanlığı'ndan Soruşturma

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, geçen ay 'borsadan çekilme' teklifiyle ilgili olarak açıldığını belirtti. Tesla soruşturma hakkında, "Elon'un geçen ay şirketi borsadan çekmeyi düşündüğünü bildirmesinin ardından, ABD Adalet Bakanlığı Tesla'dan belgeler talep etti ve Tesla bunları temin etmekte yardımcı oldu."  şeklinde açıklama yaptı. Soruşturma kapsamında Tesla, ABD Adalet Bakanlığı'ndan herhangi bir mahkeme celbi, ifade veya resmi işlemlerle ilgili talep almadığını belirtti. Açıklamanın tamamı ise şöyle, "BD Adalet Bakanlığının bu durumla ilgili bilgi isteğine saygı duyuyoruz ve gerekli bilgilerin incelenmesinin ardından bu durumun hızla çözüleceğine inanıyoruz." şeklindeydi.

Tesla araçları basit bir sistem ile saniyeler içerisinde hacklenebiliyor!Tesla araçları basit bir sistem ile saniyeler içerisinde hacklenebiliyor!

13 Ağustos'da Elon Musk'un yaptığı bir açıklamada, Suudi Arabistan varlık fonunun kendisiyle 2017 yılının başından beri Tesla'yı borsadan çekme konusunda görüştüğünü belirtti. Elon Musk, Tesla'yı hisse başına 420 dolar teklif vererek New York Borsası'ndan çekme planının 2 Ağustos'da şirketin yönetim kuruluyla paylaştığını söyledi. Musk, Tesla'nın borsadan çekilebileceğini söyledikten sonra şirketin değeri düşmeye başladı. Tesla hisseleri güne yüzde 20'lik bir düşüşle başladı ve piyasa değeri 12,2 milyar dolar azaldı. 


İlgili uygulamalar
Bir zamanların en popüler olan 10 web sitesiBir zamanların en popüler olan 10 web sitesi
Xiomi Mi Mix 3, 5G Testinde Kendini GösterdiXiomi Mi Mix 3, 5G Testinde Kendini Gösterdi
Tesla, yeni Roadster'inin fotoğraflarını yayınladı!Tesla, yeni Roadster'inin fotoğraflarını yayınladı!

PAYLAŞ