Tesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldi - Haberler - indir.com

Tesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-01 12:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Önde gelen teknoloji isimlerinden biri olan Elon Musk, son dönemlerde davranışlarından ve yaptığı bazı olaylardan dolayı çok büyük eleştiriler almış ve şikayet edilmişti. Menkul kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yapılan anlaşmaya göre Tesla başkanlığından ayrılmak durumunda kaldı.

Tesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldi

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu olan Elon Musk, ilk aşamada 20 milyon dolarlık bir ceza ödeyerek şirketle bağlarını belli bir düzeyde kesti. Fakat hala ikilinin en üst düzey hissedarı konumunda bulunuyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Musk'ın şirketin hisse değerini yanlış gösterdiğini söyledi ve dolandırıcılıkla suçladı.

Elon Musk, dava açtığı eski çalışanına mail attıElon Musk, dava açtığı eski çalışanına mail attı

Amerikalı sermaye kontrolü her ne kadar Elon Musk'ı suçlasa da; "Tesla stokları hakkındaki bilgilerin yanlış yansıtıldığı ve 45 gün içerisinde gerek SpaceX'in gerekse de Tesla'nın ciddi işler yapacağını ve ciddi başarımlarımda bulunacağını" belirtti.

Kaos dolu bu süreç içerisinde Elon Musk, başkanlık görevinden ayrılsa da CEO koltuğunda oturmayı sürdürecek. Musk, 45 gün içerisinde Tesla'ya yeni bir yönetim kurulu başkanı atamakla sorumlu. Yeni kurul başkanı atanana kadar Elon Musk görevi üstlenecek ve yeni yöneticiyi bekleyecek. Elon Musk'ın son dönemlerde yaptığı işler ile gündeme gelse de birçok eleştiri alıyordu. Geçtiğimiz haftalarda Ay'a çıkma planı olan Elon Musk, Çinli iş adamını Ay'a göndereceğini açıkladı.


Twitter,Elon Musk'ı yasakladıTwitter,Elon Musk'ı yasakladı
Elon Musk, Twitter'dan Tesla hakkında olumsuz paylaşım yapanları şikayet ediyorElon Musk, Twitter'dan Tesla hakkında olumsuz paylaşım yapanları şikayet ediyor
Canlı yayın esnasında elektrikli uçak yapacağım diyen Elon Musk, uyuşturucu içtiCanlı yayın esnasında elektrikli uçak yapacağım diyen Elon Musk, uyuşturucu içti

PAYLAŞ