Tesla'nın elektrikli, otonom kamyoneti geliyor! - Haberler - indir.com

Tesla'nın elektrikli, otonom kamyoneti geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-30 13:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere dünyada tüm gözler Amerikalı, elektrikli otomobil üreticisi ilk marka ola Tesla’ya çevrilmiş durumda. Tesla’nın geçtiğimiz senelerde tanıttığı elektrikli araç teknolojisi dünya çapında bir yankı uyandırmış ve kullanıcılarını merak ettirmişti. Uzun bir süredir test aşamasında olan elektrikli kamyonetin kullanıcılara ne zaman tanıtılacağı da büyük merak konusuydu. En geç 2020 senesine kadar tanıtılması beklenen kamyonet hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. 

Tesla’nın üretimini yapacağı elektrikli kamyonet enerji tasarrufu alanında büyük bir önem taşıyor. Gelişmiş otopilot sistemini taşıması beklenen bu araçlar aynı zamanda diğer dizel araçlardan da daha tasarruflu. Dizel araçlara göre yüzde 20 daha fazla enerji kaynağı sağlayan elektrikli kamyonetler hakkında Tesla yaklaşık 1 senedir konuyu gündeme taşıyarak kullanıcı adaylarının ve dünyanın ilgisini de taze tutuyordu. 

Tesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş EdebiliyorTesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş Edebiliyor

Tesla'nın elektrikli kamyoneti ne zaman satışa çıkıyor?

Sonunda Tesla’nın merakla beklenen elektrikli kamyonetinin ne zaman tanıtılacağı hakkında açıklamalar gelmeye başladı. Konuyla ilgili olarak Tesla’nın CEO’su Elon Musk bugün bir açıklama yaptı. Elon Musk’ın yapmış olduğu açıklamaya göre, Tesla’nın elektrikli kamyoneti 3 ay içerisinde detaylarıyla tanıtılacak. 

Elektrikli kamyonet üstün özelliklerle geliyor 

Bildiğiniz üzere Elon Musk geçtiğimiz sene elektrikli kamyonetin cyberpunk ve Blade Runner tarzında olacağını belirterek titanyum içereceğini açıklamıştı. Kamyonetin tasarımının da oldukça farklı olduğunun altını çizen Musk bu açıklamalarıyla tüm dünyada büyük bir merak uyandırmayı da başarmıştı. 6 koltuğa sahip olacak olan bu elektrikli kamyonetin 650 ile 800 kilometre arasında menzil sunması bekleniyor. 

Tesla Model 3'ü Kamyonete Çevirdiler

Çift motordan gücünü alacak olan elektrikli kamyonet 4 tekerlekten çekiş sistemiyle de ön plana çıkıyor. Buna ek olarak kamyonetin dinamik süspansiyon özelliği ile destekleneceği söyleniyor. 150 tona kadar çekiş kapasitesine sahip olacağı söylenen elektrikli kamyonet, Electrek’in yayınladığı son rapora göre, Ford f-150'den de daha üstün olacak. Tüm bu özellikleriyle dikkat çeken kamyonetin ise pazara 50 bin dolar fiyat etiketiyle girmesi bekleniyor. 


Tesla Elektrikli Denizaltı Konseptini YayınladıTesla Elektrikli Denizaltı Konseptini Yayınladı
Elon Musk Doğum Gününü Teslayla KutladıElon Musk Doğum Gününü Teslayla Kutladı

PAYLAŞ