Tesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi Ertelendi - Haberler - indir.com

Tesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi Ertelendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-30 20:03:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Elektrikli araç üretme alanında bir dev haline gelen ABD merkezki Tesla elektrikli kamyonların üretim tarihini erteledi.

Elon Musk 2017 senesinde elektrikli araç üretimi yaptıkları Tesla markası adı altında ilk elektrikli kamyonet olan Semi tanıtmıştı. Henüz daha geliştirilmesi gereken özellikleri olan Semi'n tanıttıktan sonra Elon Musk, üretime 2 yıl sonrasında başlayacakları haberini de duyurmuştu. Bu günlerde piyasaya sürülmesi beklenen elektrikli kamyonet Semi ile gecikme yaşanacağı ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Elektrikli kamyon Tesla Semi'ye Yakından BakışElektrikli kamyon Tesla Semi'ye Yakından Bakış

Açıklamaya göre Semi'n üretimi biraz daha ertelenerek 2020 yılında başlayacak. Henüz ürün üzerinde çalışmaları devam eden Tesla markası bu gecikmenin nedeni hakkında çok fazla açıklama yapmadı.

Tesla'dan Sevindirici Haber

İki Farklı Model İle Piyasaya Sürülecek

Bildiğiniz üzere 2017 senesinde Elon Musk Semi tanıtırken bir başka versiyonundan da söz etmişti. Şirket son dönemlerde yaşanan gelişmelerle her iki ürününde aynı anda piyasaya sunma kararı verdi. Aralarında az da olsa zaman farklı olması beklenen kamyonetler 2020 senesinde eş zamanlı satışa çıkacak. Tesla markasının otomotiv başkanı ve aynı zamanda elektrikli kamyonet programının yöneticisi olan Jerome Guillen  "Gelecek yıl üretime başlayacağız.  Çok mutluyuz, kamyonları şu ana kadar yoğun bir şekilde kullanıyoruz, bence, oldukça şaşırtıcı bir başarı." açıklamalarında bulundu. 

Tesla Model 3 Avrupa'da yola çıkıyor

Şirket elektrikli kamyonetlerin nerede üretildiği hakkında net bir bilgi vermese de, kamyonetin en önemli parçalarından olan pil ve şanzımanın Neva'daki Reno şehrindeki özel tesislerde üretileceğini belirtti. Firma görünüşe göre her bir parçanın üretimi için, kaynağın sınırsız olduğu bölgeleri seçiyor. Buda aslında Semi'nin üretiminin neden yavaşladığı konusundaki soru işaretlerini de yanıtlayan bir durum.

Ön Satış Rezervasyonları Tanıtımla Başlamıştı

Şirket 2 yıl öncesinde Elon Musk'ın Semi'yi tanıtmasından sonra, PepsiCo ve Sysco gibi önemli firmalardan ön satış için rezervasyon almış ve 20 bin dolarlık ön ödemeleri de kabul etmişti. Bu sene araçlarının elinde olmasını bekleyen firmaların ise görünüşe göre bunun için biraz daha beklemesi gerekecek. 
Elon Musk'a göre firmanın belirlemiş olduğu hedef, yılda 100 bin elektrikli kamyonet üretmek. İki farklı model ile piyasaya önümüzdeki sene çıkması beklenen Semi'nin otonom sürüşleri  ve km menziline bağlı olarak farklı fiyatlandırmaları var.

Bu iki özellik ve boyutları dışında, teknik olarak şuana kadar aralarında büyük bir fark olmadığı düşünülen Semi'nin otonom sürüş ve 480 km menzilli versiyonu 150 bin dolar, 800 km menzilli versiyonu ise 180 bin dolar fiyat etiketiyle piyasaya sunulması bekleniyor. Bu fiyatlara vergilerde dahil olduğu zaman Semi'in fiyatları yaklaşık olarak 160-220 bin dolar arasında olacak.
 


İlgili uygulamalar
Tesla Semi Truck'ın fiyatı açıklandıTesla Semi Truck'ın fiyatı açıklandı
İnternette Satışa Sunulan Tesla Model 3, Satış Rekoru Kırıyorİnternette Satışa Sunulan Tesla Model 3, Satış Rekoru Kırıyor

PAYLAŞ