Tesla'nın bataryasından daha iyisi geliyor olabilir! - Haberler - indir.com

Tesla'nın bataryasından daha iyisi geliyor olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-20 15:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Elon Musk'un Tesla şirketi geçtiğimiz sene dünyanın en güçlü bataryasını yaptı, ancak yeni bir proje kısa bir süre içinde bu rekoru bertaraf edebilir. İngiliz milyarder Sanjeev Gupta, geçtiğimiz yıl Güney Avustralya'nın Jamestown kentinde Tesla tarafından inşa edilen 100 megawatt / 129 megawatt saat pilinden daha büyük olacak 120 megawatt / 140 megawatt saatlik bir depolama tesisinin geliştirilmesinin arkasında bulunuyor.

 

Yeni pil depolama tesisi Tesla'nın çabalarına 100 milden daha az bir mesafede inşa edilecek ve Avustralya'nın madencilik ve malzeme şirketi Arrium'un Gupta'nın Liberty House firması tarafından yakın zamanda satın alınan Whyalla Steelworks'teki yeni bir güneş çiftliğine bağlanacak.

Başka bir mega pilin planı, Güney Avustralya'nın büyük bir fırtınada 2016 yılında devlete çarpan yaygın bir elektrik kesintisi tarafından büyük ölçüde motive edilen yenilenebilir enerjiye olan ilgisini yansıtıyor. Her 50 yılda bir yaşanan bir hava olayı olarak tanımlanan fırtına, geçici olarak Adelaide ve çevre bölgelerdeki 1,7 milyon kişi için zorlu günlere neden oldu.

Güney Avustralya şu anda gücünün yaklaşık yüzde 50'sini rüzgar ve güneşten alıyor. Güney Avustralya'nın önde gelen Jay Weatherill'e göre, yeni pil 'Whyalla çelik işlerinin uzun vadeli canlılığını desteklemenin yanı sıra, Güney Avustralya şebekesi haline de gelecek. 'İnşaat bu yılın ilerleyen aylarında başlayacak.

Tesla'nın otomobillerine güç sağlamak için pillere olan ihtiyacı, şirketin konu hakkında yapılan çalışmalarını çeşitlendirmesine ve ev ve ticari enerji pazarlarını keşfetmesini sağladı. Şu anda, dünyadaki en büyük tesis olduğuna inanılan Nevada'daki Gigafactory'de  başarılı piller üretiyor.

Her zaman savaşçı bir duruşu olan Elon Musk geçtiğimiz yaz Twitter'da şirketin 100 gün içinde Güney Avustralya'nın pil sistemini inşa etmeyi başaramazsa, yaklaşık 50 milyon dolarlık banknotunu yerel hükümetin ücretsiz olarak alabileceğini söylemişti. Bu duruma karşın yeni bir meydan okuma gelecek mi bilinmiyor.

 

 





PAYLAŞ