Tesla’nın 3. nesil süper şarj istasyonları görücüye çıktı - Haberler - indir.com

Tesla’nın 3. nesil süper şarj istasyonları görücüye çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 18:35:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Elektrikli otomobillerini geliştirmeye devam eden Tesla, bir yandan da kullanımda pratik ve hız sağlamak adına şarj istasyonlarına ağırlık veriyor. İşte Tesla’nın 3. Nesil süper şarj istasyonları. 

Türk şirket ile Tesla arasında sözleşme imzalandı 

İnternette Satışa Sunulan Tesla Model 3, Satış Rekoru Kırıyorİnternette Satışa Sunulan Tesla Model 3, Satış Rekoru Kırıyor

Şarj istasyonları ile hizmet verdiği bölgelerde geniş bir ağ kurmayı hedefleyen Tesla, şarj istasyonlarındaki performansı da giderek arttırıyor. Öyle ki 3. nesli tanıtılan süper şarj istasyonlarında veriler artık çok daha etkileyici.

Model 3’e özel istasyon

Geliştirilen istasyonlar için Model 3’ün baz alındığı yeni istasyonlarda araçta gereksinim duyulan tüm altyapı sağlandı ve 250 kW’lik istasyonlar oluşturuldu. Bu tip geliştirmelerin en önemli gerekçesi ise batarya ve hızlı şarj konusunda her yeni araç ile birlikte geliştirmelerin yapılarak gereksinimlerin artması. Bu nedenle özellikle hızlı şarj için geliştirilmesi gereken şarj istasyonları, araçlarla birlikte paralel bir şekilde büyüyor.

Tesla V3 etkiledi!

Tesla tarafından V3 olarak adlandırılan istasyonlar için ilk örnek Kaliforniya Fremont’ta görüldü. Şu ana kadar test edilmemiş olmasına karşın şirket tarafından paylaşılan ilk veriler oldukça etkileyici görünüyor. Zira bu istasyonlarda yapılacak 5 dakikalık şarj, araçların 120 kilometrelik bir menzile sahip olmasını sağlıyor.

Şu anda Fremont’ta sadece erken erişim programı dahilinde olan kullanıcıların yararlanabileceği bu istasyon, kullanımlarla birlikte ilk sınavını vermiş olacak. V3 istasyonlarının planlaması ile ilgili detay paylaşılmadığı gibi yine önceki istasyonlar gibi pek çok yerde bulunması ve mevcut istasyonların da V3 ile revize edilmesi bekleniyor. Planlamaların ana hedefi ise 2019’un dördüncü çeyreği.

İstasyonlarda araçlara yönelik de bir planlama yapan Tesla, yüksek hızdan tüm araçların yararlanmasını istemiyor. Bu nedenle sadece Model 3 için 205 kW hızlı şarj desteği sağlanacak. Aynı üniteden Model S ve Model X için ise verilecek enerji 120 kW ile sınırlandırılacak.

V3 için yapılan tanıtım ise şöyle;

Tesla Yeni Elektrikli Otomobili Model X'i Tanıttı! 



PAYLAŞ