Tesla'dan yeni motosiklet konsepti - Haberler - indir.com

Tesla'dan yeni motosiklet konsepti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 12:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda ismi birtakım olumsuz haberlerle anılan, elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şimdi de elektrikli motosiklet üretmeye hazırlanıyor.

Elektrikli otomobil devi Tesla, son dönemlerde gündeme sıkça gelmeye başladı. bazı iniş çıkışları olan şirketin bu yıl 50 – 55 bin arasında Model 3 üretmeyi hedeflediği biliniyor. Bu nedenle çalışmaya getirilen yoğunluk, Tesla fabrikalarında geçtiğimiz günlerde iki kere yangın çıkmasına neden oldu.

Tesla fabrikasında yangın alarmı!Tesla fabrikasında yangın alarmı!

Bilindiği üzere Tesla bugüne kadar gündeme hep elektrikli otomobilleri ile gelmişti ve bunun dışında da elektrikli tırı Tesla Semi Truck’ı tanıtmıştı. Tesla şimdi de motosiklet tutkunları için, elektrikli motosiklet üretimine geçebilir.

Tesla motosiklet konsepti büyülüyor

Tesla, elektrikli otomobil sektörüne ışık tutan bir isim olmayı başarmıştı. Birçok otomobil devi, elektrikli otomobil üretimine Tesla’dan sonra geçti. Tesla şimdi de motosiklet konusunda aynı şeyi yapmaya hazırlanıyor. Şirketi yakından takip eden bir İngiliz tasarımcı, Tesla için elektrikli motosiklet tasarladı. Jans Slapins’e ait tasarımlarda, Tesla Roadster’ın etkileri olduğu görülüyor. Slapins, tasarladığı gücünü 150 kW’lık bir motordan alan elektrikli motosikletine Tesla Model M ismini verdi. Motorun içerisinde lityum-iyon bataryalar yer alıyor.

Tasarımcı, cruise, standart, yarış ve eko modu olmak üzere dört sürüş modunu dahi düşünmüş ve sürüş esnasında sağlam bir yol tutuş için, ağırlık merkezini aşağıya konumlandırmış. Tasarıma göre Tesla Model M’in karbn fiber lastiklere sahip olması, motorun ağırlığını azaltan etmenlerden birisi. Tesla, henüz tasarımla ilgili bir açıklama yapmasa da ilerleyen zamanlarda Tesla’nın elinden çıkmış bir elektrikli motosiklet görmek  çok uzak bir fikir olarak görülmüyor.



PAYLAŞ