Tesla'dan Apple'a transfer! Apple otonom araçları yakın mı? - Haberler - indir.com

Tesla'dan Apple'a transfer! Apple otonom araçları yakın mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-10 15:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

2013 yılında Apple’dan ayrılarak Tesla’ya geçiş yapan mühendisin yeniden Apple’a katılması Apple’ın otonom araçları için de heyecan yarattı. İşte detaylar.

Apple’da uzun süre donanım mühendisi olarak çalışırken 2013 yılında Tesla ile anlaşma sağlayarak sürpriz bir şekilde Apple’dan ayrılan Doug Field, yeniden yuvasına döndü. Ünlü mühendisin bu kararı neden alındığı bilinmezken Cupertino’da görevine başlayan mühendis ile birlikte Apple’ın araç teknolojileri üzerine yoğunlaşması bekleniyor.

Apple Car Şekillenmeye BaşladıApple Car Şekillenmeye Başladı

Apple ve Volkswagen iş birliği yapıyor

Doug Field ile Project Titan başlıyor mu?

2014 yılı itibari ile Apple’ın üzerinde çalışmalar yapmaya başladığı bilinen Project Titan için uzun zamandan beri sessizlik hakim. Doug Field transferi sonrasında bu durum da gündeme gelirken iddialara göre 2019 yılı itibari ile Titan dönemi de başlayabilir. Açıklamalarda da buna dair vurgular yapılırken Cupertino’da Bob Mansfield'la birlikte çalışacak olan Doug Field, yoğun bir mesai harcayacak. Tesla’da çalıştığı dönemlerde otonom araçlarla ilgili iyi bir deneyim elde eden Doug Field’in Apple’a bu alanda katkısının fazla olması bekleniyor. Öyle ki Tesla’nın en önemli modellerinden birisi olan Tesla 3’ün üretiminden mühendislik çalışmalarına kadar geniş bir alanda Doug Field sorumlu olmuştu.

Apple’da Bob Mansfield ile birlikte çalışacak Doug Field’in nasıl bir dönüş yapacağı ve Apple’ın nasıl bir ürün ile bu alanda yer alacağı büyük merak uyandırıyor. Marka ise bu konuda oldukça gizli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Tesla, Türkiye'de fabrika kurmak için çalışmalar yürütüyor


Tesla Otomatik Pilot


PAYLAŞ