Tesla, Yine Yanan Bir Aracı İle Gündeme Geldi - Haberler - indir.com

Tesla, Yine Yanan Bir Aracı İle Gündeme Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-15 09:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tesla, her geçen gün olumlu ya da olumsuz birçok haber ile gündeme gelmeyi başarıyor. 2003 yılında kurulan ve elektronik araç üretme konusunda bir lider olmayı hedefleyen Tesla zaman zaman ürettiği araçlar ile çeşitli sorunlar yaşıyor. Şöyle ki geçtiğimiz günlerde Tesla, Çin'de park halinde bulunan bir Tesla aracın yanmasının ardından araç hakkında incelemelere başlamıştı. Elektronik araç üretimi ile ilgilenen şirket, şimdi ise yeni bir yangın olayı ile karşı karşıya geldi. Yeni olay, yine Çin ülkesinde yaşandı ve yine park halindeki bir Tesla aracın yanması ile sonuçlandı. Son derece ilginç bir durum ile karşı karşıya kalan Tesla, park halinde bulunan araçların neden alev aldığı konusunda araştırmalara başladı. 

Herkes tarafından biliniyor ki Tesla tarafından üretilen araçlar, kullanıcıların her türlü konforunu karşılamaktadır. Fakat şimdilerde ise park halindeyken birden bire alev alan Tesla araçları hakkında akıllarda ciddi soru işaretleri oluşuyor. Apple Daily’de yer verilen haberlere göre, Tesla aracının park halinde yanması olayı Hong Kong'un San Po Kong bölgesinde gerçekleşti. Park halindeki Tesla araçların yanması, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Güvenlik kameralarından elde edilen görüntülere göre bir Tesla Model S’in (85 KWH) park edildikten yaklaşık yarım saat sonra alev aldığı görüldü.

Otopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik GeldiOtopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik Geldi

Park halinde duran Tesla aracın, yaklaşık 45 dakika içerisinde söndürülebildiği yangın ile alakalı Tesla yetkilileri ile iletişime geçilmeye çalışıldı. Fakat mağdur olan kişiler Tesla yetkililerine sordukları sorunların karşılığında herhangi bir cevap alamadılar. Elektronik araç üreticisi Tesla'nın daha önce yaptığı açıklamada ise, elektrik ile çalışan araçlarda yanma riski petrolle çalışan araçlara göre daha düşük bir ihtimali olduğunu dile getirmişti. Fakat bu yaşanan olaylar Tesla'nın açıklamasını çürütecek cinsten oldu. Tesla tarafından üretilen elektrikli araçların bu tarz bir sorun yaşatıyor olması kullanıcıların akıllarını karıştırmaya yetti. 

 

Tesla araçları durduk yere yanıyor

Tesla'nın elektrikli araçları şu an nedeni bilinmeyen bir durum sebebiyle park halindeyken yandı. Yanan araçlar yaklaşık 45 dakika içerisinde söndürüldü. Kullanıcılar ise yaşanan olayın ardından anında Tesla yetkililerine ulaşmakta ve hatta sorularına yanıt bulmakta da oldukça sıkıntı çektiler. Yaşanan olaylar Tesla tarafından incelemeye alındı. Konu ile alakalı geçmiş verilere baktığımız taktirde, Tesla aracı daha önce de Pensilvanya'nın Monroeville bölgesinde durup dururken yanmaya başlamış ve yaklaşık 4 saat boyunca yanmaya devam etmiştir. Yaklaşık bir ay önce de Çin'in Shanghai kentinde buna benzer bir olay yaşandı. Çin'de kapalı otoparkta yer alan park halindeki Tesla S modelli araçta aniden alev alarak yanmaya başladı. Çin'de otoparkta yaşanan olayın güvenlik kamerası ile çekilen görüntüleri sosyal medyada yayılınca da Tesla durumdan haberdar olarak olay yerine araştırma yapması için bir ekip gönderdi. Konu ile alakalı Tesla, ilgili birimler ile iletişim halinde olduklarını ve olayı inceleme altına aldıklarının da bilgisini verdi. Fakat geçen süre boyunca park halinde yanan araçlar hakkında Tesla'dan herhangi bir resmi açıklama gelmedi. 


Tesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş EdebiliyorTesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş Edebiliyor

PAYLAŞ