Tesla yeni süper bilgisayarını tanıttı - Haberler - indir.com

Tesla yeni süper bilgisayarını tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 11:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Otonom sürüş teknolojileri noktasında önde gelen şirketlerden olan Tesla, yapay zeka verilerinin işleneceği yeni süper bilgisayarını tanıttı. Elektrikli araç üretici markaları arasında öncü şirketlerden olan Tesla’dan önemli bir hamle daha geldi. Söz konusu bu yeni süper bilgisayarın, Tesla’nın üzerinde çalıştığı asıl proje olarak Dojo’nun öncüsü niteliğinde gözüküyor. Elektrikli otomobil pazarının dikkat çeken ismi olan Tesla, otomobillerinin haricinde otonom sürüş teknolojileri için de geliştirmelerini sürdürüyor. Henüz Tesla’nın bu kadar dikkat çeken otonom sürüş teknolojisi sunmak için bir süper bilgisayara ihtiyacı olduğu bilinmiyor.

2021 Bilgisayar Görüşü ve Örüntü Tanıma Konferansı esnasında önemli bir sunum yapan Tesla’nın yapay zeka bölümünden sorumlu Andrej Karpathy, dünyanın en güçlü beşinci süper bilgisayarı olarak Tesla’nın bir süredir çalıştığı Dojo adlı süper bilgisayarın öncüsü olarak yeni süper bilgisayarı duyurdu.

Tesla Model S hız sınırı azaltıldıTesla Model S hız sınırı azaltıldı

Tesla yeni süper bilgisayarını tanıttı

Tesla’nın bu yeni süper bilgisayarı hem otonom sürüş teknolojileri geliştirmek hem de yapay zekayı eğitmek için hem de yer alan Tesla otomobillerden gelen dev miktardaki verileri işlemek için kullanılacak. Öyle ki Tesla, diğer yandan şirket için geliştirilirken, diğer yandan da trafikteki araçlardan gelen verileri eğitmiş oluyor. Tesla’nın bu yeni süper bilgisayarının özelliklerine bakacak olursak toplamda 5760 GPU’dan oluşan 8 adet A100 80 GB’dan oluşan 720 düğüm ile 1.8 EFLOPS işlem gücüne sahip oluyor. 10 PB kapasiteye sahip olan bu yeni bilgisayar 1.6 TBps NVME depolama, 640 Tbps toplam kaydırma kapasitesi ile standart bilgisayarlara yanaşmayacak devasa özelliklere sahip durumda.

Tesla’nın bu yeni süper bilgisayar projesi oldukça dikkat çekerken, sinir ağlarını eğitmek için daha iyi optimize edilmiş bir bilgisayar olacağını ifade ediyor. Tesla’nın otonom sürüşü için teknoloji geliştirmelerinin devam ettiğini belirtelim.   


Elon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladıElon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladı
Tesla Model S Plaid, beklenenden daha hızlı olabilirTesla Model S Plaid, beklenenden daha hızlı olabilir

PAYLAŞ