Tesla Yeni Elektrikli Otomobili Model X'i Tanıttı! - Haberler - indir.com

Tesla Yeni Elektrikli Otomobili Model X'i Tanıttı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-30 14:30:57
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

İlk olarak elektrikli otomobil modelleri Roadster ve Model S'i pazara sunan Tesla, bugün düzenlediği tanıtım toplantısında SUV sınıfında yer alan yeni elektrikli otomobili Model X'i tanıttı ve ön siparişleri almaya başladı.

En büyük özelliğinin 'güvenlik' olduğu belirtilen ve bugüne kadar üretilmiş en güvenli 'SUV' olduğuna vurgu yapılan Tesla Model X, yapılan tüm güvenlik testlerinden 5 yıldız almış durumda.

Tesla Model X

Ağırlığı yaklaşık 2.467 kg olan Tesla Model X'in 0'dan 100 km'ye hızlanması ise 3.2 ile 3.8 saniye arasında değişiyor. Model S ile benzer özelliklere sahip olan Model X'in tasarımı sanki Model S'in önden ve arkadan sıkıştılmış hali gibi. Yüksek tavanı ile dikkat çeken Model X'in yolcu kapasitesi ise 7 kişi.

Tam dolu bir şarj ile 414 km. gidebilen Model X, otomatik acil fren sistemi ve engellerden kaçınmayı sağlayan akıllı bir yazılımla donatılmış. Çift motora sahip olan otomobilde büyük bir hava filtresi ve biosavunma butonu yer alıyor. Bu özelliği sayesinde hava kirliğinin yüksek olduğu ya da kötü kokuların olduğu bir yerden geçerken yolcuların etkilenmesinin önüne geçilmiş.

Tesla Model X

Tesla Model X'in ön kapıları normal, arka kapıları ise 'Şahin Kapı' denen yani yukarıya doğru açılıyor. Her bir kapısının sadece iki menteşeye sahip olduğu Model X'in ayrıca ön kapısı sürücünün geldiğini fark ederek otomatik olarak kendiliğinden açılabiliyor.

Bugüne kadar toplam 20 bin ön sipariş aldığı belirtilen Model X'i bugünden itibaren ön sipariş edenler otomobillerine 8-10 ay içerisinde kavuşalabilecekler. Tesla Model X'in satış fiyatı ise özelleştirilebilir seçeneklerine göre 130 bin ila 190 bin dolar arasında değişiyor.





PAYLAŞ