Tesla tam otonom sistemini güncelledi - Haberler - indir.com

Tesla tam otonom sistemini güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-12 13:30:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Tesla’nın tam otonom sürüş sistemi olan FSD sistemi, 9 sürümüne nihayet güncellendi. Bu yeni sürüm, öncekine göre oldukça başarılır gelirken, hala kullanıma hazır olmuş değil. Tesla, araçlarının tam otonom sürüş sistemlerini “beta” olarak kullanıcılarına sunmuştu. FSD Beta olarak karşımıza gelen bu sistem, testlere uygun donanımlara sahip olan ve kayıt yaptıran kullanıcılar, araçlarının yazılımlarını güncelleyerek bu sistemi test edebiliyordu. Geçtiğimiz aylarda ise bir YouTube kanalı, Tesla’nın FSD 8.2 sürümünü test etmişti. Yazılım, insanları, araçları ve tabelaları oldukça iyi algılasa da, yanlış kararlar veriyordu. FSD 8.2 sürümünün tam otonom sürüşe oldukça uzak olduğu da biliniyordu.

Tesla’nın yeni FSD 9 sürümü yayınlandı

Tesla Model S Plaid, beklenenden daha hızlı olabilirTesla Model S Plaid, beklenenden daha hızlı olabilir

FSD 9 sürümünün yayınlanması ile beraber kullanıcılar bu sürümün kabiliyetlerini test etmeye başlayabilecekler. Birçok senaryoda doğru kararlar veren FSD 9 yapay zekasının, hala park alanlarına girmek ve doğru rotayı belirlemek gibi problemleri olduğu gözüküyor. Ancak bazı durumlarda insanlardan daha iyi tepkiler verebilen yapay zeka, bazen ise çok basit durumlarda ne yapması gerektiğini bilmiyordu. Tesla, FSD 9 sürümünü kullanan kullanıcıların bu sisteme %100 olarak güvenmesi gerektiği ve her ihtimale karşı ellerini sürekli direksiyonda tutması gerektiğini ve yola odaklanmaları gerektiğini belirtti. FSD 9, bir test sürümü olduğu için hala bazı durumlarda ne yapması gerektiğini bilmiyor.

Ancak aracın trafiğe uygun ilerlemesi, kavşaklardan dönme durumlarda oldukça başarılı olduğu ifade ediliyor. Tesla’nın belirttiğine göre hala birçok Tesla kullanıcısı bu otonom sürüş sistemini kötü niyetli kullanıyor. Kullanıcılar buna göre bazı nesneleri kullanarak yapay zekanın koltukta bir sürücü olduğuna inanıp hareket etmesini sağlıyor. Bu durumda ise çok ciddi yol problemleri ortaya çıkabiliyor. Öyle ki kanadalı bir Tesla kullanıcısı saatte 150 km hızla giderken yapay zeka sistemini kandırıp arka koltukta uyuduğu için ceza yemişti.


Tesla yeni süper bilgisayarını tanıttıTesla yeni süper bilgisayarını tanıttı
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın neden teslim olduğunu açıkladıÇiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın neden teslim olduğunu açıkladı

PAYLAŞ