Tesla şirketine bir dava daha açıldı! - Haberler - indir.com

Tesla şirketine bir dava daha açıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 10:13:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Otonom araç üreticisi olan Tesla, araçları ile sorun yaşamaya devam ediyor. Daha öncesinde de birkaç kere davalık olan Tesla, şimdi de 2014 yılında yaşanmış olan bir kazadan dolayı dava edildi. Peki neden Tesla dava edildi?

Çin'deki Tesla fabrikasına rekor iş başvurusu

Çin'deki Tesla fabrikasına rekor iş başvurusuÇin'deki Tesla fabrikasına rekor iş başvurusu

Tesla 2014 yılında yaşanan bir kazadan dolayı dava edildi

Otonom araçların hala ne kadar güvenilir olduğu tartışılırken, Tesla'nın araçları sürekli olarak donanımsal özellikleri sayesinde dikkat çekmeyi başarıyor. Otonom sürüş ve eğlenceli kullanımı ile bilinen Tesla araçlarında bazen talihsiz kazalar olabiliyor. Ayrıca şirket araçlarının bazı sorunlarından dolayı daha öncesinde birkaç kere daha dava edilmişti. Şimdi de 2014 yılında yaşanmış bir kazadan dolayı dava konusu oldu.

ABD'nin Şikago eyaletinde bulunan hukuk firması, salı günü içerisinde yaptığı bir açıklama sonucunda 2014 yılında model S ile kaza yapan 18 yaşındaki bir sürücünün ölümü ile sonuçlanmış kazaya, arızalı bir Tesla aracının batarya paketinin sebep olduğunu iddia etti. Daha sonrasında ise Tesla Inc'e dava açıldığını söyledi.

Hukuk firması yetkilisi olan Edgar Monserratt Martinez konu ile ilgili, "Kazadan iki ay önce, kazada yaşamını yitiren Barrett Riley'in ailesi, aracın 85 milin üzerine çıkmasını önlemek için Tesla servis merkezinde bir sınırlayıcı taktırıyor, ancak Riley ebeveynlerinin bilgisi olmadan başka bir Tesla servisinde sınırlayıcıyı kaldırtıyor." şeklinde bir açıklama yaptı. Davaya neden olan batarya sorunun yanı sıra, Tesla araçlarının sınırlandırıcılarının kaldırılması ile ilgili ihmalkar davranıldığı iddia edildi. Riley'in aracı ise kazadan hemen önce 116 mil hızla gittiği görüldü ve bu detay da dosyaya eklendi.

Davada Tesla şirketinin araçlarının akülerinin tehlikeli durumu konusunda, Tesla müşterilerini yeteri kadar uyarmadığını söyledi. Otonom araçların yaygınlaşmaya başlaması biraz daha uzun zaman alabilir fakat bazı yerlerde oldukça sık karşımıza çıkan Tesla araçları, zaman zaman tartışmalara konu olabiliyor. Daha öncesinde otonom sürüş modundayken kaza yapan araçlardan tutun, durduk yere binalara çarpan araçlara kadar birçok haber bulunuyor.

Bu kazalarda gündeme gelince otonom araçların daha ne kadar süre sonra güvenilir duruma geleceği de konuşulmaya başlanıyor. Tabi tek elektrikli araç üreticisi Tesla değil. Gelecekte bir şirket çok daha güvenilir araç yapabilir. 


Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı!Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı!
Trump elektrikli otomobillere teşviki sonlandırıyor!Trump elektrikli otomobillere teşviki sonlandırıyor!
Türk Bilim insanları kalp krizini önceden tespit etmenin yolunu bulduTürk Bilim insanları kalp krizini önceden tespit etmenin yolunu buldu

PAYLAŞ