Tesla, sessiz sedasız bir satınalma daha yaptı - Haberler - indir.com

Tesla, sessiz sedasız bir satınalma daha yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-07 23:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Kanadalı pil üreticisi olan Hibar Systems’in Tesla tarafından satın alındığı öğrenildi. Sessiz sedasız bir şekilde yapılan iş anlaşması Electric Autonomy isimli bir internet sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Elektrikli araçlar ve dizüstü bilgisayarlar için yüksek hıza sahip lityum iyon piller üretmekte olan Hibar Systems’ı Tesla’nın bünyesine katmasının nedeninin şirketin attığı bu adımın, kendi pil sistemlerini üretebilmek adına olduğu düşünülmekte.

Satın almanın ortaya çıkmasından sonra, konu hakkında açıklama yapan Tesla yetkilileri, anlaşmanın şirket adına bir ilk olmadığını belirterek, şirketin daha öncede elektrot teknolojileri alanında uzman olan Kaliforniya merkezli Maxwell’i satın aldıklarını dile getirdi. Kendi pillerini üretmek konusunda oldukça kararlı olan Tesla aynı zamanda bu teknoloji adına Kanadalı araştırmacılar arasında olan Jeff Dahan ve ekibiyle de 5 yıllık sözleşme imzaladığı biliniyor.

Tesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş EdebiliyorTesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş Edebiliyor

Tesla kendi pillerini üretecek!

Tesla'dan Sevindirici Haber

Şirketin Dahn ile yapmış olduğu anlaşma, bu alanda büyük bir önem taşımakta. Tesla’nın Eylül ayında yayınladığı raporda yer alan bilgilere göre söz konusu pillerin 1 milyon kilometre boyunca dayandığını gözler önüne sermişti. Elon Musk’ın uzun ömürlü piller konusunda ki hassasiyeti göz önünde bulundurulduğunda söz konusu raporun  şirket için ne kadar önemli olduğu da bir kez daha ortaya çıkmış oluyor.

Şirketin Hibar Systems ile birlikte son satın almalarını da dikkatli bir şekilde incelediğimizde, Tesla’nın kendi pillerini üretmek için iyi bir ekiple yola çıkmaya hazırlandığını söylemek de yanlış olmaz. Bunun yanı sıra şirket bu alanda Panasonic ve LG gibi pil tedarikçi firmaları da devre dışı bırakmayı düşünmüyor.

Porsche gibi araba şirketlerinin de elektrikli araç teknolojisindeki rekabete dahil olması ilerleyen dönemlerde hem bu tip araçları daha çok göreceğimiz, hem de markaların birbiriyle rekabetinin de yeniliklerle yön değiştirebilme ihtimalini güçlendiriyor. Tesla’nın bu hamlesinin şirkete ne ölçüde yarar sağlayacağını ilerleyen dönemlerde göreceğiz.


Apple'ın otomobil projesine tesla mühendisleri katılıyorApple'ın otomobil projesine tesla mühendisleri katılıyor
Tesla araçlara YouTube ve Netflix'i entegre ediyorTesla araçlara YouTube ve Netflix'i entegre ediyor

PAYLAŞ