Tesla Otomatik pilot'u artık radarsız da çalışacak - Haberler - indir.com

Tesla Otomatik pilot'u artık radarsız da çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-28 12:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji pazarının en önemli şirketlerinden biri olan Tesla, Kuzey Amerika bölgesinde satışa sunulacak olan Model 3 ve Model Y’ler için Tesla Vision sistemine geçiyor.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, en çok satılan Model 3 ve Model Y’ler için radar kullanmayı bırakacağını açıkladı. Şirket radar sistemi yerine kamera temelli bir sistem kullanılacak. Tesla Vision adını taşıyan bu sistemin Kuzey Amerika pazarındaki araçlara entegre edilecek.

Tesla otopilotu 2 kişinin ölümüne sebep olduTesla otopilotu 2 kişinin ölümüne sebep oldu

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, bu adımla birlikte Tesla modelleri autopilot, şerit değiştirme ve hatta full self driving gibi özellikler için ilk kez tam anlamıyla kamera geri bildirimine geçiş yapacak. Bugüne dek en çok ilgi gören modellerden radar sensörlerini kaldırmak şirket için oldukça büyük bir adım. Bir çok üretici ürettiği araçlarının kötü hava koşulları düşük görüş şartlarında nesneleri görebilmesi için radardan sistemini kullanıyor.

Tesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldı

ABD merkezli şirketin geliştirdiği Tesla Vision adlı sistemin ilk etapta bazı aksaklıkları beraberinde getirebileceği düşünülüyor. Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre yeni sisteme geçiş sebebiyle Autosteer (otomatik yönlendirme) ve Smart Summon (akıllı çağırma) gibi bazı Autopilot özelliklerinin belirli bir süreliğine araçlarda kullanılamayacağını ya da kısıtlı bir şekilde kullanılabileceğini belirtti. Ancak şirketin belirttiğine göre ilerleyen haftalarda gelecek yazılım güncellemeleriyle bu problem giderilecek.

Tesla’nın yeni sisteme geçiş için Model 3 ve Model Y'leri seçmesinin de bir nedeni var. Şirket, bu modellerin daha çok satılan modeller olduğundan dolayı diğer modellere göre daha kısa sürede çok daha fazla gerçek dünya verisi toplayacağını ve bu sayede sistemin daha hızlı analiz edebileceğine inanıyor. Bu sayede de Tesla Vision sistemi şirketin diğer ürettiği araç modellerine de hızlı bir şekilde entegre edilebilecek.

Diğer pek çok üretici ise otonom sürüş teknolojileri için kameraların yanı sıra radar ve lidar kullanıyor. Elon Musk ise bu konuya lidar sensörlerinin çok pahalı olduklarını düşünerek pek de sıcak bakmıyor. Ancak radar sensörleri de görece pahalı donanımlar. Eğer Tesla sadece kameralara dayanan görüş sisteminde beklediği gibi başarılı olursa bu şirketin üretim maliyetini düşüreceğinden araçların daha uygun fiyat etiketine sahip olmasında etkili olabilir.


Tesla elindeki BTC'leri satmaya başladıTesla elindeki BTC'leri satmaya başladı
Tesla, BTC ile araç satışına ara verdiTesla, BTC ile araç satışına ara verdi
Tesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldıTesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldı

PAYLAŞ