Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı! - Haberler - indir.com

Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 10:45:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Tesla'nın tarafından çalışanlara gönderilen belgelerin sızdırılması sonucunda Model Y'nin üç sıra koltuk düzenine sahip olacağı ve aracın üretim planları ortaya çıkmasının ardından şirketten açıklama geldi.

Business Insider tarafından paylaşılan bu yeni raporda, Tesla'nın önümüzdeki yıl içinde tanıtmayı planladığı Model Y'nin geniş ailelere hitap edecek şekilde üç sıra koltuk düzenine sahip olacağı sızdırılmıştı. Tesla çalışanlarına dağıtılan ve içinde Model Y'nin detaylarının yer aldığı belgeleri sızdıran site, SUV segmentinde yer alması beklenen aracın fazladan bir koltuk sırasına sahip olacağı öğrenilmesinin ardından aynı zaman da üretim takvimi de açıklandı.

Tesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldiTesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldi

Tesla'ya, ABD Adalet Bakanlığı'ndan Soruşturma

"Belgeler gerçekliğini kaybetmiş eski belgeler"

Sızdırılan belgelerde Tesla'nın 2020 yılının Eylül ayında Nevada'daki Gigafactory tesisinde haftada 2.000 adet Model Y üretilmeyi, buradaki üretimi 2020 sonuna kadar haftalar geçtikçe 7.000'e çıkarmak istendiği belirtildi.

Ayrıca elektrikli otomobil devinin 2021'in Şubat ayıyla birlikte Çin'deki Gigafactory 3 fabrikasında haftada 5.000 adet Model Y üreteceğine yönelik bilgiler de mevcuttu. Ancak Tesla bu konu hakkında açıklama yaparak belgelerdeki bilgilerin "gerçekliğini yitirmiş, eski belgeler" olduğunu ifade etti.

Model Y'nin 2019 yılının Mart ayında lanse edilmesi bekleniyor, Şirket muhtemelen üretim planlarını ve yeni elektrikli SUV modeliyle ilgili merak edilen tüm detayları aynı etkinlikte kamuoyu ile paylaşacak.


Tesla Mobil Uygulamasına 3 Yeni Özellik EklendiTesla Mobil Uygulamasına 3 Yeni Özellik Eklendi
Tesla Modellerinde Atari Oyunu Oynanacak!Tesla Modellerinde Atari Oyunu Oynanacak!
Tesla'ya FBI SoruşturmasıTesla'ya FBI Soruşturması

PAYLAŞ