Tesla Model S Plaid, beklenenden daha hızlı olabilir - Haberler - indir.com

Tesla Model S Plaid, beklenenden daha hızlı olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-19 09:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Elektrikli araç üretici marka Tesla’nın 1.99 saniyede 0-100 km/s kalkış yaptığı iddia edilen Model S Plaid modeli 1.98 saniyede kalkarak şirketin iddiasının da önüne geçmeyi başardı. Söz konusu bu kalkış Tesla tarafından hazırlanmış özel bir pistte gerçekleştirilirken, bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Elektrikli otomobil pazarının öncü isimlerinden olan Tesla, sürücülere sadece elektrikli otomobillerin de fosil yakıtlı araçlar kadar yüksek performanslı olabileceğini göstermeyi hedefliyor. Bu durumu kanıtlayan şirket, uygun fiyatlı olarak da sunulabileceğini ifade ediyor.

Tesla’nın bu yeni süper otomobil modeli Model S Plaid bu noktada farklı bir çizgide yer alıyor. Tam bir performans canavarı olan Model S Plaid, ayrıca fiyat etiketi noktasında da yüksek seviyelerde bulunuyor. Araç resmi olarak piyasaya sürüldüğü zaman benzer performans sunan fosil yakıtlı araçlardan daha uygun fiyatlı bir yapıda olmayı başaracak.

Tesla lokanta açacağı iddiaları ortaya çıktıTesla lokanta açacağı iddiaları ortaya çıktı

Tesla Model S Plaid, hızı ve fiyatı ile dikkat çekiyor

Tesla tarafından yapılan açıklamaya göre Model S Plaid, 0’dan 100 km’s hıza 1.99 saniyede erişiyor ve 400 metreyi 9.2 saniyede tamamlayabiliyor. Bu noktada seri üretime giren en hızlı otomobil olarak kayıtlara giren bu araç için yapılan bağımsız testlere göre Model S Plaid, Tesla’nın açıkladığından daha hızlı olacak. MotorTrend tarafından yapılan açıklamaya göre Model S Plaid’in sadece Famoso Yarış Pistin’de VHT ile kalkış testi için özel hazırlanan zeminde test yapıldı. Test neticesinde 0-100 km/s hızlanması 1.98 saniyede, 400 metreyi ise 9.25 saniyede kat etmeyi başarıyor.

Söz konusu bu testin özel şartlarda yapılması MotorTrend’in içine sinmemişe benziyor. Testi bir kez daha kendi özel hazırlanmamış pistinde gerçekleşti. Model S Plaid, normal bir yüzeyde Tesla’nın açıkladığı 1.99 saniye kalkış süresine erişemese de, 2.07 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını gerçekleştirerek performansını kanıtlıyor: Normal pistte 40 metre süresi ise 9.34 saniye oldu. Tesla Model S Plaid, normal pistte Tesla’nın açıkladığı verilerin gerisinde kalsa da, dünyanın en hızlı seri üretim otomobili rekorunu kırmayı başarıyor. Söz konusu bu modelin 130.000 dolar seviyesinde olacağını belirtelim.


Tesla Model S hız sınırı azaltıldıTesla Model S hız sınırı azaltıldı
Elon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladıElon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladı

PAYLAŞ