Tesla Model 3 Avrupa'da yola çıkıyor - Haberler - indir.com

Tesla Model 3 Avrupa'da yola çıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-08 11:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Avrupa ülkeleri için Tesla'nın araçları yolda. Toplamda 14 bin araba sipariş eden Avrupa, yakın zamanda bu arabalara kavuşacak.

Bundan yaklaşık 1,5 sene önce Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk sahipleri ile buluşmaya başlayan Tesla Model 3, sonunda Avrupa sokaklarında da görülmeye başlanacak. Eski kıtaya satılan ilk model 3’ler bu haftanın başında Belçika’daki Zeebrugge Limanı’na iniş yaptı. Electrek tarafından paylaşılan bir habere göre ise bundan kısa bir süre sonra araba sahiplerine Tesla Model 3 araçların Hollanda’nın Tilburg şehrindeki fabrikalardan almaları için e-posta yoluyla mail atıldı.

Tesla Ürünlerini Satın Alabileceğiniz Resmi Amazon Mağazası AçıldıTesla Ürünlerini Satın Alabileceğiniz Resmi Amazon Mağazası Açıldı

Araba sipariş sayısı 14 bin

Araba sektörünün devleri arasında olan Tesla, Avrupa teslimatlarına başlamış olsa da bazı araçların teslimatlarını erteledi. Firma tarafından Electrek’e yapılan bir açıklamada Avrupa ülkelerine daha önce planlanan kadar fazla Tesla Model 3 araba gönderilmediği ifade edildi. Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk, yaptığı bir açıklamada Belçika’da limanda beklenmedik bir şekilde sorunla karşılaştıklarının altını çizdi. Bu sorunun ne olduğu konusunda ise herhangi bir şekilde açıklama yapmadı. Bugün itibari ile Avrupa sevkiyat ve teslimatların planlanan şekilde ilerleyeceğini ifade eden Elon Musk, limana birkaç gün içerisinde yeni Tesla Model 3 arabaların indirilmesi tahmin ediliyor. Ocak ayı itibari ile Avrupa’dan sipariş edilen Tesla Model 3 araba sayısının 14 bin civarında olduğu belirtildi. Avrupa ülkesinde yaşayan sürücüler şimdiye kadar yalnızca yüksek donanımlı ve yüksek performanslı Tesla Model 3 versiyonlarını sipariş edebiliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde sunulan daha uygun fiyata sahip ve yalnızca arkadan çekişli model şimdilik Avrupa ülkelerinde siparişe açılmış durumda değil.


Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı!Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı!
Tesla şirketine bir dava daha açıldı!Tesla şirketine bir dava daha açıldı!

PAYLAŞ