Tesla lokanta açacağı iddiaları ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Tesla lokanta açacağı iddiaları ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-04 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının en atılgan şirketlerinden olan Tesla hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor. İddialara göre Tesla bir lokanta açmaya hazırlanıyor.

Tesla’nın lokanta açacağı iddiası dün sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Aslına bakarsanız bu fikrin yeni bir fikir olduğunu söyleyemeyiz. Elon Musk 2018 senesinde Tesla'ya ait lokanta açmak istediği yönünde Twitter üzerinden bir paylaşım yapmıştı. Ancak bu tweet ardından şirketten bu konuda herhangi bir hamle gelmemişti ki yaklaşık 3 senedir devam eden sessizlik geçtiğimiz 27 Mayıs günü bozuldu. Şirket, Tesla adına ait yemek tescili için bir patent başvurusu yaptı.

Tesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldıTesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldı

Buda Elon Musk'ın restoran işine girmeye hazır olduğu ve aynı zamanda Tesla şarj istasyonlarında 1950 temalı bir lokanta açabileceğinin bir göstergesi. Dünyanın en zengin adamları arasında olan Elon Musk, bu planlarını uzun süre boyunca ima etmiş hatta 2018 senesinde Los Angeles'taki yeni Tesla Supercharger merkezlerinden birinde "eski bir araba, tekerlekli paten ve rock restoranı" temalı bir lokanta açmak istediğini açıklamıştı.

Tesla otomobil teslimatlarını bir hafta erteledi

Tesla lokanta açacak iddiası

Electrek'ten gelen habere göre Elon Musk sahip olduğu Tesla şirket için restoran pazarına girebilmek adına patent başvurusunda bulundu.

Ticari marka hakkında çıkan bilgilere göre patent TESLA™ ticari marka tescili; restoran hizmetleri, self-servis restoran hizmetleri, paket servis restoran hizmetleri kategorilerini kapsıyor.

Yayımlanan raporlara göre, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine 27 Mayıs'ta başvuru yapıldı. Ticari marka başvurusu Tesla adını, Tesla logosunu ve şirket adının stilize edilmiş halini barındırmakta.

Elon Musk lokanta fikrini dillendirdikten sonra pek çok fikir de paylaşmıştı. Hatta restoran menüsünün Tesla aracın dokunmatik ekranında park edilirken gösterilebileceğini, bugüne dek yayımlanan filmlerden en iyi sahnelerin oynatıldığı bir dış mekan ekranının olabileceğini söylemişti.

Fakat tüm bu açıklamaların ardından Musk’ın sessizliğe bürünmesi planın gerçekleşmeyeceğini düşündürüyordu. Bu senenin başlarında 62 bölmeli Supercharger için inşaat ruhsatı tekrar sunulduğunda da planlanan alanda lokanta çizimine yer verilmemişti.

Daha önce gelen bir raporlara göre de Tesla, pil kapasitesi ve şarj hızı yüzünden milyonlar ödeyebilme durumuyla karşı karşıya. Geçtiğimiz haftalarda Norveç'teki mahkeme, 2019 senesinde yayımlanan bir yazılım güncellemesinin batarya şarj hızlarını yavaşlattığı ve bazı araçların seyahat edebileceği kilometresini etkilediği gerekçesiyle Tesla'ya para cezası vermişti.

Eğer Tesla itiraz etmezse ve süreç uzamazsa konuyu bilgilendiren 30 araç sahibine 16.000 dolar para ödülü verilecek. Elektrikli arabalar Norveç'te çok büyük bir kullanım oranına sahip olduğundan bu sorundan etkilenen 10.000'den fazla alıcısı olduğu düşünülüyor.

 

 


Nikola Tesla'nın 1898 yılında aldığı Drone Patent'i ortaya çıktıNikola Tesla'nın 1898 yılında aldığı Drone Patent'i ortaya çıktı
Tesla Otomatik pilot'u artık radarsız da çalışacakTesla Otomatik pilot'u artık radarsız da çalışacak

PAYLAŞ