Tesla köpek modunda değişikliğe gitti - Haberler - indir.com

Tesla köpek modunda değişikliğe gitti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-06 15:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Tesla’nın elektrikli otomobil modellerinde görülen “Köpek Modu hatası” gerçekleştirilen bir güncelleme ile tamamen giderildi. Tesla araçlarında yer alan Köpek Modu sayesinde, otomobilleri kısa süreliğine park eden köpek sahiplerinin içini rahat tutması gereken bir özellik diyebiliriz. Ancak ortaya çıkan bir hata sebebi ile bu mod özellikle köpekler için oldukça tehlikeli bir hale gelebiliyor. Öyle ki Seattle’da yaşayan Rahul Sood, havanın oldukça sıcak olduğu bir gün otomobilini kenara çekip köpeği içinde bırakmıştı. Toplantıya giden adam gitmeden, Köpek Modunu aktif hale getirmiş ve toplantısına yönelmişti. Köpek modunda araç içi ısısı köpek için uygun hale getirilmesi gerekirken, Sood döndüğü zaman araç içi sıcaklığının 30 dereceye yaklaştığını görmüştü.

Tesla Köpek Modu Hatası Giderildi

Tesla araçlara YouTube ve Netflix'i entegre ediyorTesla araçlara YouTube ve Netflix'i entegre ediyor

Yaşanan bu sorun Twitter üzerinden yayılarak Elon Musk’a kadar erişmiş ve arkasına yapılan güncelleme ile Tesla’da bulunan bu köpek modu hatası hızlı bir şekilde giderildi. Köpek modu Tesla araçlar için oldukça faydalı bir özellik olarak gözükse de, ABD’nin bazı eyaletlerinde köpekleri araç içerisinde yalnız bırakmanın bazı hukuki cezaları olduğunu ve yasa dışı bir davranış olduğunu belirtelim.

Tesla’nın araçlarında zaman zaman görülen bu tarz benzeri hatalar, çok kısa sürede tespit edilerek mühendisler tarafından hızlı bir güncelleme ile sorunlar tamamen ortadan kaldırılabiliyor. Her ne kadar hatalar kullanıcıları bezdirmiş olsa da, bu tarz hızlı geri dönüşleri ve iyileştirmeleri Tesla oldukça iyi başarıyor diyebiliriz.


Samsung Galaxy Note 10 Plus resmi internet sitesinde duyurulduSamsung Galaxy Note 10 Plus resmi internet sitesinde duyuruldu
Tesla'nın elektrikli, otonom kamyoneti geliyor!Tesla'nın elektrikli, otonom kamyoneti geliyor!

PAYLAŞ