Tesla hacklendi - Haberler - indir.com

Tesla hacklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-23 09:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Yaptığı eylemlerle ve konuştuğu sözlerle bir şekilde gündemde kalmayı başaran CEO Elon Musk, bu seferde hacklenerek gündeme düştü. Bazı dönemler aldığı sipariş sayısıyla planladığı üretimin dışınba çıkması gereken Elon Musk, bu seferde yaşadığı sıkıntı yüzünden uzun bir süre konuşulacak ve başarısız olarak aktarılacak. Daha önceden duyduğunuz üzere 157 GB veri sızıntısının yaşandığı hack skandalının yalnız piyonu olmayan Tesla, başka otomobil firmaları da hacklendi.

42 bine yakın bilgiler hacklenmiş olabilir

Hacklenen firmalar arasında Toyota gibi otomobil devi markası olduğu gibi Fiat, GM ve Volkswagen gibi büyük araba firmalarının gizli verileri sızdırılmış olabilir. Ehliyet bilgileri, pasaport bilgileri, banka bilgileri ve robotik bilgilerinde içerisinde olduğu yaklaşık 42 bin bilgilerin kötü emelli insanların eline geçmiş olabilir.

2008 yılına kadar olan tüm bililere ulaşılmış olabilir

2008 yılından başlayan bilgiler günümüz tarihine kadar belgelerin bilgileri tamamen ellerine geçmiş olabilir. Bu ciddi anlamda sıkıntı olan bilgi sızıntısına neden olan şey ise Level One olarak adlandırılan Kanada merkezli bir robotik firmasından ötürü. Kullanmış olduğu Rsync protokolünün yapılandırma ayarlarını kontrol etmediğinden ötürü herhangi bir şekilde yetkilendirme ihtiyacı duymaksızın erişimi mümkün hale getirmiş durumda.

Firmalar herhangi bir açıklama yapmıyor

Upguard ismi verilen bir güvenlik şirketinin kendi incelemeleri sonucu tespit edilen Level One'a bildirilmesinin arkasından şirket gerekli önlemleri aldı. Ancak gizli kalması gereken belgelere  çok daha önceden erişen herhangi bir ekibin olup olmadığı konusunda şimdilik kesin bir şey söylenemiyor. İnceleme ve kontrol altına alına bu olayda bir kişinin ya da kişilerin eline bilgilerin geçip geçmediği konusu hakkında araştırmalar hala devam ediyor. Konuyla alakalı suskunluklarını korumaya devam eden Tesla, Toyota, GM, Fiat ve Volskwagen gibi firmalar ne zaman açıklama yapacak bilinmiyor.





PAYLAŞ