Tesla fabrikasında yangın alarmı! - Haberler - indir.com

Tesla fabrikasında yangın alarmı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrikasında, ikinci kez yangın çıktığı öğrenildi.

Elektrikli otomobilleri ile dünya çapında ismini duyurmuş markalardan biri olan Tesla, her haberiyle gündemin önemli konularından biri olmayı başarıyor. Tesla’nın yılın üçüncü çeyreğini tamamlamaya az kalmışken, üretim kısmında daha sıkı çalıştığına dair duyumlar alınmıştı. Bu hızlılığa da bağlı olarak, daha öncesinde Tesla fabrikasında yangın çıktığına dair bir haber gündeme gelmişti. Şimdi, şirketin Gigafactory fabrikasında ikinci bir yangın olayının yaşandığı haberi duyuldu.

Tesla Model 3 İle 4500KM Yolu 377TL'ye 50 Saatte Gitti!Tesla Model 3 İle 4500KM Yolu 377TL'ye 50 Saatte Gitti!

Geçtiğimiz aylada şirketin CEO koltuğunda oturan Elon Musk bazı açıklamalarda bulundu ve Tesla’nın 50 ila 55 bin arasında Tesla Model üreteceğini söyledi. Elon Musk’ın hedefine ulaşmak için de fabrikalardaki çalışma saatlerini arttırdığı söylendi. Fabrikada ikinci bir kez yangın çıktığına dair çıkan haberler, bu durumun doğru olabileceğini de düşündürdü.

Yangına çok büyümeden müdahale edildi

Tesla’nın ikinci bir kez Gigafactory fabrikasında yangın çıktığı haberi, kafaları karıştır. Gigafactory fabrikası, Model 3'lerin elektrik motoru ile batarya takımlarını üretiyor. Nevada eyaletinde bulunan fabrikada geçtiğimiz cumartesi günü yangın çıktı. Yangının soğutma borularının bulunduğu, üçüncü katta meydana geldiği aktarıldı ve yangının çıkmasıyla birlikte fabrika hemen tahliye edildi. Pazar günü erken saatlerde tamamen söndürülen yangın, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmaya sebebiyet vermedi. Yangına müdahale edilmesinin ardından, çalışanlar işlerine devam ettiler. Yangının bataryalara zarar verip vermediği ya da şirkete genel anlamda ne kadar zarar verdiği soru işareti.



PAYLAŞ