Tesla en büyük tesisini ABD'de kuracak - Haberler - indir.com

Tesla en büyük tesisini ABD'de kuracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'deki en büyük üretim tesisi kurmak için harekete geçti. Yeni fabrikada Cybertruck ve Model Y SUV'un üretileceği belirtiliyor. Başarılı şirket Tesla, sızan bilgilere göre ABD'de yeni bir tesisin inşası için iki potansiyel bölge belirledi. Bu bölgeler, Austin (Texas) ve Tulsa (Oklahoma). Tesla temsilcileri yakın zamanda Tulsa'yı ziyaret etti ancak üretim tesisinin yeri konusunda henüz nihai bir karar alınmış değil.

Cybertruck üretimi yapılacak

Konuyla ilgili olarak gelen bilgilere göre Tesla şirketinin yeni tesisin, şirketin şimdiye kadar ki en büyük şirketi olacağı yönünde. Tesla'nın yeni açılacak olan üretim tesisinde tam elektrikli Cybertruck pick-up modeline ek olarak orta Model Y orta boy SUV üretimi de yapılacak. Tesla'nın 10.000 işçinin çalıştığı şu anki ABD araç montaj fabrikası Kaliforniya'nın Fremont şehrinde bulunuyor.

Yemeksepeti ve Banabi'de temassız teslimat seçeneğiYemeksepeti ve Banabi'de temassız teslimat seçeneği

Tesla şimdiye kadar elektrikli araç üretimi konusunda devam bir isim olmayı başardı ve rakiplerini kıskandırmak konusunda da her zaman başarılı bir performans sergiledi. Şimdi de şirket yeni bir fabrika daha açmayı planlıyor. Şirketin Reno'da ikinci bir fabrikası var. Burada da elektrikli araçlar için pil üretimi yapıyor ve yaklaşık olarak 6.500 kişi burada çalışıyor. Bunlara ek olarak aynı zamanda Şangay'da birfabrika ve Almanya'da henüz yapım aşamasında olan bir başka Tesla fabrikası d mevcuttur. Dev şirketler, üretim tesisleri için genellikle, en iyi vergi indirimi ve teşvik aldıkları bölgeleri seçerler ve Tesla'nın da henüz bu aşamada olduğu belirtilmiş.


Online teslimat hizmeti veren mobil uygulamalar arasında fiyat karşılaştırma servisiOnline teslimat hizmeti veren mobil uygulamalar arasında fiyat karşılaştırma servisi
Apple Car motoru Tesla’dan ilham alıyorApple Car motoru Tesla’dan ilham alıyor
Elon Musk, Tesla fabrikası için Alameda ilçesine dava açıyorElon Musk, Tesla fabrikası için Alameda ilçesine dava açıyor

PAYLAŞ