Tesla Elektrikli Denizaltı Konseptini Yayınladı - Haberler - indir.com

Tesla Elektrikli Denizaltı Konseptini Yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 09:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tesla tarafından üretilen her araç, teknoloji dünyasının dikkatini çekecek özelliklere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Şu günlerde Tesla bambaşka bir çalışma içerisinde ve yine herkesi şaşırtacak özelliklere sahip bir araç ile karşımıza çıkamaya hazırlanıyor. Söz konusu bu yeni araç hakkında Elon Musk'dan aracın tasarımı ile ilgili resmi bir açıklama geldi. Suyun altında ya da üstünde gidebilme potansiyeline sahip olan bu elektrikli aracın piyasaya sürülmesi pek de olası bir durum olarak görülmüyor. Hatırlayacağınız üzere Çılgın Hırsız 2 filminde başrol kadın oyuncunun arabası küçük bir hamle ile deniz altına dönüşebiliyordu. 1977 yapımı James Bond filmi The Spy Who Loved Me’de de bir Lotus Esprit’in suyun altına girdiğini seyretmiştik. Elon Musk, söz konusu su altına girebilen arabayı 900 bin dolara satın almıştı.

Tesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi ErtelendiTesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi Ertelendi

Elon Musk, her zaman zirveye zorlayacak çalışmaları ile gündemde yer alıyor, üstelik sıradışı çalışmaları ile de herkesi şaşırtacak işlere imza atıyor. Yukarıda yer verdiğimiz filmlerde kullanılan bu araçlara benzer olarak Tesla'da da benzer özellikler ile oluşturulmuş bir araba tasarımı yer alıyor. Konu ile ilgili Elon Musk, yakın zaman içerisinde Tesla, benzer bir sistem doğrultusunda suyun altında gidebilen ve bununla beraber aynı zamanda karada da kullanılabilen bir araç üzerinde çalıştıklarını dile getir. 

Suyun altında giden araba gelebilir

Aslına baktığımızda James Bond'un kullanmış olduğu araç gerçekte hiç bir zaman üretimi yapılmadı ve aynı zamanda Eclipse yine hiç bir zaman suyun altında gidebilen bir araç olmadı. Buna rağmen yine de Elon Musk tarafından satın alınan James Bond'un arabası, Tesla yazılımında bir sürpriz olarak kendine yer bulmayı başardı. Musk, Tesla şirketinin kendi denizaltı araba tasarımı ürettiklerini açıkladı. CEO'ya, 2019 yılında gerçekleşen hissedarlar toplantısı içerisinde akuatik bir araç üzerinde çalışıp çalışılmadığı soruldu. Sorunu yanıtı olarak ise, gerçekten de denizaltı araba tasarımına sahip olduklarını belirttiler. Konu ile ilgili çok detaya girmek istemeyen Musk, James Bond filminde kullanılan aracın gerçeğini, bir çalışanın yapabileceğini ve sadece aracın boyutunun biraz büyümesi gerekeceğini dile getirdi. Bunun yanı sıra aynı zamanda Musk, şaka yollara olarak da böyle bir aracın pazarın yeterli özelliklere sahip olmadığının da altını çizdi. 

Diğer yandan baktığımızda ise, otomobil endüstrisinde herhangi bir seri üretim sürecine dahil olmayan fakat rakam amaçlı prototip olarak üretimi gerçekleşen araçların da oldukça yayın olduğunu bilmek gerekiyor. Tesla da hayalini kurduğu denizaltı aracını satmak için olmasa bile sergilemek amacı ile üretimini gerçekleştirebilir. Tesla, bugüne kadar tasarladığı her aracı üretmek konusunda kararlı bir çizgide devam etse de, deniz altı aracı olarak biraz istisna gösterebilir gibi gözüküyor. Tesla'nın bu çılgın projesi oldukça heyecan verici olarak değerlendirilse de şu an mümkün olmadığını bilmekte fayda var gibi gözüküyor. Otomobil sektöründe adeta bir devrim yaratacak düzeyde olan bu çalışma şu an için tasarım aşamasında ve ilerleyen süreçte de ancak sergilenmek üzere üretilebilir. 

 


Otopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik GeldiOtopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik Geldi
Tesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş EdebiliyorTesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş Edebiliyor
Apple 2013 Yılında Tesla'yı Satın Almak İstemişApple 2013 Yılında Tesla'yı Satın Almak İstemiş

PAYLAŞ