Tesla, Dünyanın En Büyük Bataryasını Çalıştırmayı Başardı! - Haberler - indir.com

Tesla, Dünyanın En Büyük Bataryasını Çalıştırmayı Başardı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-04 11:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Proje, Musk'ın planladığı 100 günde inşaatını tamamlama sözü 23 Kasım'da tamamlanmış oldu. Artık batarya, bir köyün enerjiye olan ihtiyacı karşılayabilir.

Tesla yalnız otomotiv teknolojilerinde değil, yenilenebilir enerji piyasasında da isminden söz edilmesini sağladı. Hatta yenilenebilir enerjiyi depolayan ve uzun zamanlı elektrik kesintilerinde bir şehre destek veren bataryalar yapıyor. Firma, geçen aylarda kasırga felaketleriyle karşı karşıya gelen Porto Riko'ya da bataryalar göndermeyi sağladı. Porto Riko'daki dağınık batarya ekosisteminden değişik olarak Avustralya'da inşaatı tamamlanan enerji üssü, aslında 100 mega wattlık büyük bir lityum-iyon batarya. Bundan 107 gün öncesinde Avustralya'ya ziyaret düzenleyen ve inşaatı başlatan Elon Musk, batarya inşaatının 100 gün sonra tamamlanacağı sözünü vermişti. O söz tutuldu ve 23 Kasım'da bataryanın inşaatı hazır hale getirildi.

Tesla bu olağanüstü adım için, Fransız yenilenebilir enerji şirketi olan Neoen & Adelaide ile beraber çalıştı. Bugün sabah vakitlerinde resmi olarak bataryanın fişi takıldı ve çalışmaya icraata geçti!

ABC haber ajansı, Avustralya Meteoroloji Bürosu'ndan aldığı kaynaklara dayanarak, bataryanın inşaatının yapıldığı bölgede her sene şiddetli yağış, fırtınalar ve rüzgarlar sebebiyle uzun zamanlı elektrik kesintileri yaşandığın bildirildi. Bataryanın enerji ihtiyacını karşılayacağı 30.000 haneli Jamestown şehrinin yakınlarında olan Neoen's Hornsdale Rüzgar Çiftliği, depolanan elektrik enerjisi üretimine geçecek. Kısaca baştan sona doğa zarar görmeden bir sistem inşaası tamamlandı ve faaliyete geçti

Mart 2017'de Avustralya hükümeti, yenilenebilir enerji projelerine teşvik için 114 milyon ABD doları bütçe ayırmış ve Tesla'nn önderliğinde geliştirilecek bu projeyi onlarca aday arasından tercih etti. Kararın üzerinden 1 yıl geçmeden proje tamamlandı.





PAYLAŞ