Tesla çip sorununu yazılımla çözmeyi deniyor - Haberler - indir.com

Tesla çip sorununu yazılımla çözmeyi deniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-28 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Çip sıkıntısı son günlerde teknoloji şirketleri için büyük bir sorun olamaya devam ederken Tesla’dan yeni bir adım geldi. Otomotiv devi Tesla yazılımlarında güncelleme yapacak.

Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada etkili olan çip sıkıntısı için teknoloji şirketlerinin çözüm arayışı devam ediyor. Bu şirketlerden bir tanesi olan Tesla da sorunun önüne geçebilmek için yeni bir adım attı.

Tesla tam otonom sistemini güncellediTesla tam otonom sistemini güncelledi

Elon Musk’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre şirket alternatif çipleri destekleyebilmek için araçlarının yazılımlarını yeniden güncelleyecek. Musk bu sayede yaşanan çip sıkıntısının üstesinden gelinebileceğini düşünüyor. Çip pazarında yaşanan tedarik sorunu akıllı telefonlardan elektrikli araçlara kadar tüm alanlarda etkisini bariz bir şekilde gösteriyor. Pandemiyle birlikte gelen kısıtlamalar ve karantina sürecinin fabrikalardaki üretimi azaltan etkisi piyasadaki ürünlerin fiyat etiketine de ciddi bir artış olarak yansımış durumda.

Musk dün gerçekleştirdiği açıklamasında, “Alternatif çipleri değiştirebildik ve ardından yazılımı birkaç hafta içinde yazabildik. Bu sadece bir çipin değiştirilmesi meselesi değil, ayrıca yazılımı yeniden yazmamız gerekir” ifadelerine yer verdi.

Bu çözüm Tesla’nın yüksek üretim seviyelerini korumasına yardımcı olduğu ve son üç ayda müşterilere 200 binden fazla araç teslim ettiği de paylaşılan bilgiler arasında. Bunun yanı sıra Tesla son çeyrekte 1,1 milyar dolar kar da dahil olmak üzere 11,9 milyar dolarlık gelirin de sahibi olmuştu.

Tesla'nın 2021 ikinci çeyrek gelirleri açıklandı

Otomobillerde olan talebin tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkmasıyla birlikte, dünyanın dört bir yanındaki üreticiler çip arzı nedeniyle zorluklar yaşıyor. Bu hafta Daimler ve BMW gibi dev şirketlerde çip tedarik sıkıntısı nedeniyl bazı montaj hatlarını kapatmaya zorladığını ve bunun da şirketlerin üretimini on binlerce araç azaltacağı yönünde açıklama yaptı. Tesla’nın yazılım güncellemesi çözümü şimdilik iyi bir çözüm gibi görünüyor.


Elon Musk Tesla yöneticiliğinden rahatsız olduğunu belirttiElon Musk Tesla yöneticiliğinden rahatsız olduğunu belirtti
Tesla'nın en büyük rakibi Rivian 2.5 milyar dolar yatırım aldıTesla'nın en büyük rakibi Rivian 2.5 milyar dolar yatırım aldı

PAYLAŞ