Tesla, çalışanına veri çaldığı iddiasıyla dava açtı - Haberler - indir.com

Tesla, çalışanına veri çaldığı iddiasıyla dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-21 16:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Birkaç aydır gündemde gizlilik üzerine çok fazla haber çıktığı görülüyor ve büyük şirketler de her anlamda bu konuda tedbirli olmak için ayrı bir çaba sarf ediyor. Kişisel bilgilerin yanı sıra, şirketlerin de bilgileri çalınabiliyor ve kullanılabiliyor. Benzer bir durum, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın başına geldi. Tesla, Martin Tripp adındaki bir eski çalışanının, şirketin gizli bilgilerini çaldığını iddia ederek, Tripp hakkında dava açtı. Tesla'nın söylediğine göre Tripp, elektronik ortamda şirketin sakladığı fotoğraf gibi birçok gizli veriyi çaldı.

Tesla, şirkete ait veri çaldığı gerekçesiyle dava açtı!

Haftanın başında da Tesla'nın içinde birtakım karışıklıklar olduğu haberi çıkmıştı. Tesla CEO'su Elon Musk'ın şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-posta, Reuters tarafından yayınlanmıştı. E-posta'nın içeriğinde, bir şirket çalışanının şirkete zarar verecek bir eylemde bulunduğu bilgisi yer alıyordu. Bahsi geçen eski çalışan Martin Trip'in, şirkete ait ciddi oranda gizli bilgileri, şirket dışına taşıdığı söylendi. Durumla ilgili olarak yazılan dilekçe de olaya daha da açıklık getirdi. Tripp'in, pil modülü gibi, şirket dışarısına çıkmaması gereken, gizli bilgiler hakkında bilgi sahibi olduğu söylendi. Bununla  beraber, 14 ' 15 Haziran tarihlerinde Tripp'le yüzleşildiğinin de altı çizildi.

Şikayet için yazılan dilekçede şu ifadeler yer aldı; 'Şirket olarak Tripp'in yasadışı faaliyetlerinin çapının ne kadar büyük olduğunun farkına henüz varıyoruz. Ancak kendisi üretimde kullandığımız işletim sistemine sızmasını sağlayacak bir yazılım geliştirdiğini ve gigabaytlarca veriyi şirketin dışına aktardığını kabul etti. Söz konusu veriler arasında şirketin üretim sistemlerine ait onlarca gizli fotoğraf ve video da bulunuyor.'





PAYLAŞ